Šesta medsebojna tekma bo najpomembnejša v letošnji sezoni

  Odbojkarje Calcit Volleyja v sredo ob 19.30 v mariborski dvorani Tabor čaka povratna tekma polfinala Pokala Slovenije. V prvi je v Kamniku s 3:2 zmagal Merkur Maribor, tako da kamniško ekipo v finale, kamor se je že uvrstil ACH Volley, vodi zmaga s 3:0 in 3:1, v primeru njene zmage s 3:2 pa bi o drugem finalistu odločal zlati niz do 15. točke.

  Sredina povratna tekma Pokala Slovenije bo že tretja medsebojna med kamniškimi in mariborskimi odbojkarji v tednu dni. V prvi so, kot rečeno, slavili Mariborčani s 3:2, v sobotni prvenstveni tekmi pa so s 3:2 do zmage prišli Kamničani, ki so si z njo tudi že zagotovili drugo mesto po rednem delu tekmovanja. Sobotna zmaga proti Mariborčanom, sicer že četrta v letošnji sezoni, je bila pomembna tudi za dvig nekoliko načete samozavesti odbojkarjev Calcit Volleyja.

  »Veseli me predvsem reakcija igralcev po šok terapiji s strani kluba in menjavi trenerja. Sicer smo že v preteklosti večkrat videli, da igralci ob menjavi trenerja potem dajo več od sebe. Ampak ne glede na to, kot sem dejal že po sobotni tekmi, bi jih pohvalil za njihov pristop, ki bo moral biti najmanj isti tudi v sredo, če bomo želeli priti do še ene zmage nad Mariborčani, kar pa verjamem, da bomo,« je nekaj stavkov sobotni zmagi namenil Jurij Žavbi, ki po menjavi Matije Pleška vodi kamniško ekipo.

  Ob tem, da je bilo med igralci v soboto videti več pozitivne energije, je bil tudi sprejem na veliko višji ravni kot na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije. S takšnim sprejemom se Kamničani lahko nadejajo ugodnega izida tudi v sredo, kjer pa bodo morali, kot smo že omenili, zmagati s 3:0 ali 3:1, čeprav jim tudi zmaga s 3:2 ne zapira vrat finala, toda zlati niz se igra le do 15. točke. Nanj se v kamniškem taboru nikakor ne želijo zanašati.

  »Predvsem bomo morali igrati točko za točko in ne razmišljati o končnem izidu. Če bomo igrali na ta način, lahko računamo tudi na ugoden izid. V soboto se je pokazalo, da s Košenino na liberu ter Klobučarjem in Okrogličem na sprejemu lahko držimo sprejem na visoki ravni in ob takšnem sprejemu je potem tudi lažje igrati v napadu,« pot do končnega uspeha vidi Žavbi, ki pa se ne zanaša na to, da bi bila po sobotni zmagi psihološka prednost morda spet na strani njegove ekipe.

  »Mislim, da je popolnoma nepomembno, kdo je zdaj v psihološki prednosti. Moramo se osredotočiti na svojo igro, delati vsako točko posebej in se držati taktičnega načrta. Mislim, da je kakovost na naši strani, čeprav imajo Mariborčani v svojih vrstah nekaj zelo nadarjenih mladih odbojkarjev. V vsakem primeru nas čaka še ena težka tekma, ampak kot rečeno, verjamem, da bomo mi tisti, ki se bomo uvrstili v finale,« svojim varovancem zaupa Žavbi.

  Po dveh zmagah nad Salonitom se je v finale, ki bo 11. marca, že uvrstil ACH Vollley, ki bo tudi branil lanskoletno pokalno lovoriko.