Ribičeva četa koraka proti 1B. DOL

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga v gosteh premagali Hoče s 3:0 (23, 20, 17). Po dveh tretjinah prvenstva so Kamničani na prvem mestu z osmimi točkami prednosti pred Hočani, svojo naslednjo tekmo pa bodo igrali v sredo, 8. marec, ko bodo ob 18. uri v dvorani OŠ Stranje gostili Braslovče.

  Hoče – Calcit Volley II 0:3 (-23, -20, -17)

  Hoče – VŠD Hoče, sodnika: Mihajlović, Drobež.

  Hoče: Pifer, Poberžnik, Dolenc, Jovanovič, Ferk, Špindler, Porekar, Slaček (L), Krajnović, Gregorc Planinc, Franc, Šlamberger, Slomšek (L), Semprimožnik. Trener: Nejc Zidar.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca. Trener: Gašper Ribič.

  Mladi kamniški odbojkarji nadaljujejo svoj zmagoviti pohod v 2. DOL za moške, saj so tudi po štirinajstih odigranih krogih še vedno brez poraza. Njihova zadnja zmaga v Hočah ima dvojno težko, saj so z njo še povečali prednost pred domačini in so na dobri poti, da se uvrstijo v 1B. ligo. Kamničani so celotno tekmo odigrali v postavi Urban Blaževič, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Marko Medved. Za nekaj točk sta v igro na servis prišla Nik Drnovšek in Jakob Drolc. V postavi je bil še Rok Podbregar.

  Morda je tudi pomembnost tekme vplivala na to, da so varovanci Gašperja Ribiča v tekmo vstopili nekoliko nervozno, kar so domačini izkoristili in vodili že s 13:8. S štirimi zaporednimi točkami so Kamničani zaostajali le še za točko (12:13), na 16. pa so izid izenačili. V končnico niza so vstopili z dvema točkama prednosti (21:19), Hočani so nato izid izenačili na 21. točki ter še na 23., vendar so se z dvema zaporednima točkama zmage veselili kamniški odbojkarji.

  Tudi večino drugega niza so bili v prednosti domači odbojkarji, ki so vodili tudi s 16:13. Na 18. točki so Kamničani izid izenačili in povedli z 19:18. Po polminutnem odmoru domačega trenerja Nejca Zidarja so njegovi varovanci dosegli dve zaporedni točki, to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Zadnjih šest točk je na servis Okorna pripadlo gostom iz Kamnika. Podoben razplet je bil tudi v tretjem nizu, v katerem so Hoče do 13. točke sledili gostom, ki so z delnim izidom 4:1 povedli s 17:14, do konca niza pa so domačinom prepustili le še točko. Veliko zaslug za odlično kamniško končnico sta imela s svojimi servisi Blaževič in Frece.

  »Tekma je bila težke od prve do zadnje točke, bila je zelo napeta. Kljub temu da je nasprotna ekipa druga na lestvici, se tega nismo ustrašili, ampak smo stopili skupaj in odigrali dobro tekmo ter zasluženo zmagali,« je novi kamniški zmagi dejal Gregor Frece, nadarjeni odbojkar Calcit Volleyja.