Prva ekipa Calcit Volleyja boljša od druge

  V tretjem krogu 1. DOL za ženske sta se v športni dvorani Kamnik pomerili prva in druga ekipa Calcit Volleyja. S 3:0 (22, 21, 13) je slavila prva kamniška ekipa, vendar si za srčno, borbeno in kakovostno igro pohvale zasluži tudi druga ekipa. V četrtem krogu bodo odbojkarice Calcit Volleyja v soboto, 3.  novembra, ob 17. uri gostile Ljutomer, medtem ko čaka drugo žensko kamniško ekipo gostovanje v Novi Gorici pri ekipi GEN-I Volley.

  Calcit Volley II – Calcit Volley  0:3 (-22, -21, -13)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Rožej (Ravne na Koroškem), Srša (Ljubljana).

  Calcit Volley II: Krašovec 4, Špoljarič 8, Topič, Šeme (L), Lužovec, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 2, Zatković 11, Sitar 5, M. Jerala 9, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Calcit Volley: Kotnik 10, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 2, Pogačar 1, Kostić 14, Janežič (L), Charuk 12, Vukić, Kaker 11, Zorman 1. Trener: Gregor Rozman.

  Med tednom so varovanke Francija Obolnarja še drugič zapored v štirih dneh premagale Ankaran Hrvatine, manj uspeha pa so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije imele članice prve kamniške ekipe, saj so v Hočah proti Formuli Formisu izgubile z 2:3. Navkljub vsemu so bile v klubske obračunu v vlogi favoritinj Rozmanove varovanke.

  Prvi niz so bolje začele gostje, to so bile tokrat odbojkarice prve kamniške ekipe, ki so ob boljšem servisu povedle s 6:2. Toda že po polminutnem odmoru Francija Obolnarja je druga kamniška ekipa izid na sedmi točki izenačila, v napadu je bila uspešna kapetanka Zala Špoljarič. S tem pa težav za gostujočo ekipo še ni bilo konec, kajti z blokom Manje Jerale je prvič na tekmi zaostajala za točko (12:13), zato je polminutni odmor uporabil še Gregor Rozman. Z delnim izidom 5:1, dve točki zapored je dosegla povratnica v Kamnik, Kanadčanka Lucy Charuk, so bile v občutnejši prednosti spet slovenske podprvakinje (18:14), ki so vodile tudi z 21:16. Obolnarjeve varovanke so se jim z nepopustljivo igro trikrat približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 22:24, nato pa je Olivera Kostić postavila končni izid uvodnega niza.

  Začetek drugega niza je bil popolnoma v znamenju druge kamniške ekipe, ki so na servis Lane Žužek, dosegla je tudi dva asa, prvi ekipi pobegnile za kar šest točk (9:3). Mlajše Kamničanke, pri katerih je danes polnoletnost praznovala Atena Gojak, so vodile še s 16:12, vendar je na šestnajsti točki sledilo izenačenje, z asom Tine Kaker pa so Rozmanove varovanke povedle z 19:17. Do konca niza so bile bolj zbrane starejše Kamničanke, ki so prek Nine Kotnik izkoristile drugo zaključno žogo.

  Borbene odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja se niso predale niti v tretjem nizu. V obrambi so reševale nemogoče žoge, dobro so igrale tudi v napadu, toda izkušnje so bile na strani prve ekipe, ki je na servis Špele Marušič kot prva prišla do treh točk prednosti (10:7). Po dveh uspešnih napadih Olivere Kostić je bilo 14:8 za prvo kamniško ekipo, ki ni popuščala. Na servis svoje kapetanke je pobegnila že za devet točk (19:10), s tem pa je bila tekma odločena.

  Izjavi po tekmi

  Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Vedno si kot trener želim še kaj več, se mi zdi, da tudi zmoremo več, vendar nam na trenutke popusti zbranost, toda včasih pozabljamo, koliko so naše igralke stare. Začnemo dobro, nato pa smo prehitro zadovoljni, ampak saj pravim, moramo iti korak za korakom. Preskakovati se ne more, verjamem, da bomo ob koncu sezone pravi. Naša realnost je druga polovica lestvice, proti takšnim ekipam kot je naša prva ekipa pa so naše možnosti manjše.«

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Druga ekipa je izredno borbeno in požrtvovalno vstopila v tekmo, medtem ko sam z našim pristopom ne smem biti zadovoljen. Dogajajo se nam stvari, ki se nam ne bi smele dogajati. Če bomo želeli v nadaljevanju sezoni priti na višjo raven, bomo to morali spremeniti. Predvsem to velja za prvi in polovico drugega niza, ko stvari nikakor niso bile na pravem mestu. Edina svetla točka v današnji tekmi je bilo to, da se je pokazalo, da igralke s klopi lahko poživijo igro in jo dvignejo na približno tisto raven, ki si jo želimo.«

  Komentarji