V sredo v Gradcu, v soboto doma s Hočami

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo po sobotni zmagi v zaostali tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške nad Krko v sredo, 13, januarja, v Gradcu igrali tekmo petega kroga srednjeevropske lige. Njihov nasprotnik bo domači UVC Holding Graz, ki v svojih dozdajšnjih sedmih tekmah še ni okusil slasti zmage, medtem ko so Kamničani v tem tekmovanju zmagali štirikrat in trikrat izgubili. Tekma v Gradcu se bo začela ob 19. uri.

  Kamničani so v letu 2021 vstopili s pričakovano zmago nad Krko, vendar po tekmi njihov trener Gregor Jerončič, ki je obračun z Novomeščani odigral brez Mitje Gasparinija in Jana Klobučarja, ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

  »Predvsem to velja za tretji niz, ki smo ga odigrali pod vsako kritiko. Preprosto si takšne igre v nadaljevanju sezone ne smemo več dovoliti,« se je po sobotni tekmi jezil Jerončič, ki že v sredo v Gradcu pričakuje boljšo predstavo svojih varovancev. Avstrijska ekipa je v srednjeevropski ligi edina, ki še nima točke, v sedmih tekmah pa je osvojila le tri nize. Vodi jih Robert Koch, njihov najbolj učinkovit igralec je portugalski sprejemalec Tiago Militao, druga dva tujca v ekipi pa sta še njegov rojak, organizator igre Jose Pedro Jardim in Madžar Marcell Mikulass Koch, ki prav tako igra na mestu organizatorja igre.

  »Sploh ni pomembno, kdo je na drugi strani mreže. V letošnji sezoni smo na podobnih tekmah že imeli težave. Do konca rednega dela srednjeevropske lige nas čaka še pet tekem in če se želimo uvrstiti na zaključni turnir, bomo morali na vseh petih zmagati,« opozarja Jerončič.

  V srednjeevropski ligi sta v najboljšem položaju Merkur Maribor in ACH Volley, ki sta z eno nogo že na zaključnem turnirju, ki ga bo tudi v letošnji sezoni priredil Union Raifeisen Waldviertel, tako da je praktično prosto le še eno mesto. Zanj sta ob Kamničanih še dva kandidata, SK Zadruga Aich/Dob, ki ima tekmo več od Calcit Volleyja in dve točki več, ter zagrebška Mladost, ki pa je do zdaj odigrala le dve tekmi. Ob koncu oktobra je doma premagala Dobljane, proti Mariborčanom pa je ostala praznih rok.

  Do konca rednega dela srednjeevropske lige kamniške odbojkarje po gostovanju v Gradcu čakajo še štiri tekme. Z graško ekipo se bodo doma pomerili 3. februarja, teden dni pozneje pa bodo gostili še zagrebško Mladost, medtem ko bodo z Zagrebčani v gosteh igrali 27. januarja, z ekipo SK Zadruga Aich/Dob pa 7. februarja. Že v soboto, 16. januarja pa bodo v prvi tekmi zadnje tretjine domačega prvenstva doma igrali s Hočami.