V sredo Linz, v soboto Koper, prihodnji četrtek Potsdam

    Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v sredo nadaljevale s serijo tekem v novembru. Ob 18.30 jih v Linzu čaka tretja tekma srednjeevropske lige, njihov nasprotnik pa bo Oberbank Steelvolleys Linz Steg.

    V soboto so kamniške odbojkarice v domačem prvenstvu prišle še do devete zmage, osme s 3:0. Njihov trener Bruno Najdič je bil po zmagi nad Ankaranom v Kopru zadovoljen z igro svojih varovank.

    »Pristop deklet je bil takšen, kakršnega si vedno želim. Sicer ni bilo vse idealno, smo pa odigrali korektno tekmo, na dobri ravni, kajti gostovanja pri Ankaranu so vedno težka. Vesel sem, da so s pristopom in kakovostjo na igrišču tekmo gladko dobile,« je po zmagi dejal Najdič, ki podoben pristop pričakuje tudi v sredo, ko njegovo ekipo čaka gostovanje v Linzu in v soboto, ko bo v desetem krogu domačega prvenstva v Kamniku gostovala Luka Koper.

    »Ne glede na to, s kom igramo, mora biti pristop isti. Zavedam se, da to ni vedno ravno preprosto, še zlasti, če je kakovostna razlika velika, toda to je najboljši način, da ne pride do kakšnega neljubega presenečenja, kajti glede na to, da nas prihodnji četrtek čaka tekma s Potsdamom, moramo gledati tudi na to, da prihranimo čim več moči,« pojasnjuje trener kamniških odbojkaric.

    Na prvem turnirju srednjeevropske lige so bile slovenske državne prvakinje le polovično uspešne. Po zmagi nad madžarsko ekipo Bekescsaba so v svoji najslabši letošnji predstavi izgubile z zagrebško Mladostjo. V sredo jih čaka na papirju najlažji nasprotnik. Linz, ki je sicer aktualni avstrijski državni prvak, je v letošnji sezoni od osmih tekem enkrat izgubil, izgubil pa je tudi na turnirju v Mariboru, ko sta ga s 3:0 premagala tako Nova KBM Branik kot novinec v tem tekmovanju, Dinamo Zagreb.