Kamničanke v Linzu do druge zmage v Mevzi

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tretjem krogu srednjeevropske lige v gosteh premagale Oberbank Steelvolleys Linz s 3:0 (23, 23, 14). V soboto, ob 17.30, bodo v ŠD Kamnik v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostile Luko Koper.

  Oberbank Steelvolleys Linz – Calcit Volley  0:3 (-23, -23, -14)

  Linz – Športna dvorana, gledalcev 60, sodnika: Tirsel, Kovar.

  Oberbank Steelvolleys Linz: Duvnjak 3, Raab, Stivers 8, Maass, Mehlem, Zinger 12, Ubiparip 5, Nunez, Hohenauer 2, Deisl, Snape (L), Schmollmüller (L), Trathnigg 6. Trener: Facundo Morando.

  Calcit Volley: Rituper 5, Gorjup, Radišković 13, Šen10, Najdič 2, Hutinski 10, Boisa, Pucelj 14, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Kamniške odbojkarice so na svoje najdaljše potovanje v letošnji srednjeevropski ligi, še dlje od Linza je sicer Bekescsaba, vendar so z njo slovenske državne prvakinje že igrale na prvem turnirju v Zagrebu, odšle po še eni prepričljivi zmagi v domačem prvenstvu. Do zanesljive zmage v domačem prvenstvu so v soboto prišle tudi avstrijske odbojkarice, ki so na prvem turnirju srednjeevropske lige v Mariboru izgubile tako z domačo Novo KBM Branikom kot z zagrebškim Dinamom. Polovično uspešne na turnirju v Zagrebu pa so bile Kamničanke, ki so po uvodni zmagi nad Bekescabo nato izgubile z Mladostjo.

  Slovenske državne prvakinje so uvodni niz začele s številnimi lastnimi napakami, predvsem na servisu, to pa je bil tudi razlog, da jim je domača ekipa sledila do izida 7:8. S tremi zaporednimi točkami, na servisu je bila Andjelka Radišković, dve je dosegla Asja Šen, eno pa Maša Pucelj, so Kamničanke domačinkam pobegnile na 11:7. Vendar se domače odbojkarice niso predale in ob boljšem servisu so izid na 14. točki izenačile, s točko pa povedle z 18:17. Domače odbojkarice so vodile še z 19:18, s tremi zaporednimi točkami Pucljeve pa so Kamničane pobegnile za tri točke (22:19), drugo zaključno žogo za kamniško vodstvo z 1:0 pa je izkoristila Radiškovićeva.

  Drugi niz so bolje začele domače odbojkarice, ki so s točko Trathniggove vodile že z 12:7, po asu Ubiparipove so s petimi točkami vodile tudi pred vstopom v končnico niza (19:14). Čeprav je kazalo, da je niz za Kamničanke izgubljen, so z asom Lare Rituper prišle na točko zaostanka (20:21), s štirimi zaporednimi točkami Sare Hutinski pa do dveh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Po napaki domače ekipe so izkoristile drugo.

  Ko so avstrijske odbojkarice v tretjem nizu povedle z 8:6, se je obetal še en izenačen niz, toda na servis Sare Najdič je prišlo do popolnega preobrata, saj so Kamničanke pobegnile za štiri točke (12:18). Do neulovljive razlike so prišle po asu Asje Šen in vodstva z 19:12. S tem je bila tekma odločena, Kamničanke pa so prišle do druge zmage v srednjeevropski ligi.