V Kaštelo po peto zmago v MEVZI

    Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtek zanesljivo prišle do zmage v osmini finala pokala Slovenije ter s tem nadaljevale svoj zmagoviti niz v letošnji sezoni. Skušale ga bodo nadaljevati tudi v soboto, ko jih v šestem krogu srednjeevropske lige čaka gostovanje v Kašteli. Tekma se bo začela ob 17. uri.

    Pred pokalno tekmo v Šoštanju so Kamničanke v državnem prvenstvu brez večjih težav slavile tudi v Hočah. Domači Formis v letošnji sezoni ni tako močan, kot je bil v prejšnji, zato je kamniški trener Gregor Rozman priložnost ponudil predvsem igralkam, ki v letošnji sezoni do zdaj niso prav veliko igrale. Razveseljivo je, da so jo vse izkoristile, z dobro igro na sprejemu in v napadu pa se je izkazala Polona Marušič, ki je dobro formo potrdila tudi v četrtek v Šoštanju.

    »Strinjam se, da letos Formis ni tako močen kot lani, vendar se ne sme nikogar podcenjevati, saj se hitro lahko kaj zalomi. Tekmo s Formisom smo odigrale mlajše igralke in menim, da smo se tudi izkazale in s tem upravičile trenerjevo zaupanje. Priložnost za igro smo vse zelo dobro izkoristile in uživale v igri, kar se je posledično videlo tudi na rezultatu. Odigrale smo tako kot smo bili dogovorjeni in se na koncu veselile nove zmage,« je o zmagi v Hočah dejal Polona Marušič, ki vzroke v dobrih predstavah svoje ekipe vidi v tem, da se ekipa pred letošnjo sezono praktično ni spremenila. »Mislim pa, da je velika prednost letos tudi to, da imamo kompletno ekipo 13 igralk, kar pripomore k boljšim treningom in seveda daljšo klop z rezervami, če kateri igralki ne steče igra. Za zdaj še nismo izgubile tekme, vendar to še nič ne pomeni, ker je še veliko dela do zaključka sezone, ko bodo odločilne in seveda težje tekme, kot so bile do zdaj v začetku.«

    Med tekme, ki naj bi bile na papirju lažje, sodi sobotno gostovanje v Kašteli, vendar sprejemalka Calcit Volleyja opozarja, da so vse tekme enako težke. »Za kako težko tekmo gre, je veliko odvisno od nas samih in od tega, kako vanjo vstopimo in jo odigramo. Podobno bo tudi v Kašteli, kajti če vanjo ne bomo vstopile resno, bi se zadeve lahko zakomplicirale. Načeloma ne bi smele imeti težav s hrvaško ekipo, ker vem, da smo po kakovosti boljše, vendar kot sem že omenila, bomo morale to pokazati tudi na igrišču ter v tekmo iti zbrano in odločeno.«

    Že v decembru pa kamniško ekipo čaka izredno naporen ritem tekem, ko se bo odločalo o uvrstitvi na zaključni turnir pokala Slovenije, v srednjeevropski ligi jih v gosteh čakata slovenska obračuna z Novo KBM Branikom in GEN-I Volleyjem, tu pa je še evropska tekma pokala Challenge s češko ekipo PVK Olymp iz Prage. »Res je, kmalu se začnejo težje oziroma bolj pomembne tekme. Te tekme bodo odločale o tem, ali se bomo uvrstile na zaključni turnir pokala Slovenije in srednjeevropske lige, tu je potem še pokal Challenge. Pričakujem nekaj odličnih tekem in upam, da se nam bo izšlo vse tako kot si želimo. Kot rečeno, za zdaj gre vse po načrtu in naj tako tudi ostane,« je želja študentke Fakultete za šport, ki je s sestro dvojčico Špelo v Kamnik pred lansko sezono prišla iz GEN-I Volleyja.