V soboto začenjajo tudi državne prvakinje

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v 13. krogu Sportlub prve odbojkarske lige v soboto, ob 17.30, v športni dvorani Kamnik gostile Formis. Za Kamničanke bo to prva tekma po več kot treh tednih, v prvi letošnji medsebojni tekmi pa so Hočanke premagale s 3:0.

  Tudi sicer so aktualne slovenske državne prvakinje v prvem delu sezone v domačem prvenstvu zabeležile same zmage brez izgubljenega niza. Edina, ki jim je odvzela niz, je bila Nova KBM Branik, s katero bi morale igrati ob izteku minulega leta, vendar je bil njihov obračun, zaradi obveznosti v evropskih pokalih, preložen. S povratno tekmo v Pireju so Kamničanke tudi končale leto 2022. Žal s porazom in prav tekme v Evropi so bile tiste, s katerimi njihov trener, Gregor Rozman, ni bil najbolj zadovoljen.

  »Dejstvo je, da so bile vse ekipe, z izjemo Mladosti, v evropskih pokalih boljše od nas, o čemer nenazadnje o tem pričajo tudi izidi. Vseeno je še vedno prisotno nekaj razočaranja, da sezone nismo nadaljevali v ligi prvakinj ali vsaj v pokalu CEV. Zavedamo se, da so bile ekipe premagljive in da bi morali v določenih situacijah reagirati drugače in tukaj je tisto, kar bomo morali v nadaljevanju sezone popraviti,« je priznal Rozman, ki je bil v začetku leta še četrtič zapored proglašen za najboljšega slovenskega trenerja v ženski odbojki.

  Kaj pa je bilo tisto, s čimer je bil zadovoljen?

  »Vsekakor s tem, da smo tekme v državnem prvenstvu odigrali tako, kot se od nas pričakuje, in da smo ohranili vodilni položaj, ki prinaša boljše izhodišče v končnici. Ob tem smo ne glede na vse težave, s katerimi smo se soočali, držali skupaj in jih bolj ali manj uspešno prebrodili. Prav tako moramo pohvaliti mlajše igralke, ki so prvič igrale na tej ravni, kajti drugače je, če mlada igralka igra v ekipi, ki nima visokih rezultatskih ciljev ali v Calcit Volleyju, kjer je stalni pritisk, kar se rezultata tiče. Tu so svojo priložnost, ki so jo dobile, izkoristile in tudi to je eden od pozitivnih vidikov prvega dela sezone,« je odgovoril trener kamniških odbojkaric, ki so v zadnjem času imele veliko zdravstvenih težav.

  »Pravzaprav je ta premor prišel ob pravem trenutku, saj se že vse od konca minulega leta ukvarjamo z boleznimi. Še danes nismo v polni zasedbi, ampak vse to so zadeve, na katere moramo računati in biti nanje pripravljen. Skušali smo iz tega obdobja, ko ni bilo tekem, potegniti največ, predvsem pa se fizično in psihično odpočiti od ritma tekem, ki smo ga imeli v prvem delu sezone. Mislim, da nam je to uspelo in v tem smislu bomo z novim elanom krenili v drugi del sezone, ki bo za nas še bolj pomemben.«

  Kako uspešno so se Kamničanke pripravile na drugi del sezone bomo, navkljub zdravstvenim težavam, videli v soboto.

  »Čeprav ima Formis še mlajšo ekipo od nas, v njej so številne mladinske reprezentantke, je lahko zelo nevaren, ko igra svojo igro. Zato bomo, sploh glede na vse zadeve, ki so se nam v zadnjih tednih dogajale, morali igrati skrajno resno, če bomo želeli nadaljevati zmagoviti niz v državnem prvenstvu. Zavedamo se, da tudi druge ekipe trdo trenirajo in da bo drugi del sezone bistveno težji od prvega. Pred nami je zelo zahtevna sezona, in če bomo želeli uresničiti svoje cilje, bomo morali še dvigniti raven svoje igre,« je še dejal Rozman, ki tudi v soboto še vedno ne bo mogel računati na Neneh Sillah.

  V zadnjem krogu druge tretjine Sportklub prve odbojkarske lige bo že danes na sporedu tekma med Ankaranom in Novo KBM Branikom, v soboto pa se bodo pomerile še ekipe ATK Grosuplja in SIP Šempetra ter Krima in GEN-I Volleyja.