Lazar: Če Salonit pride v svoj ritem, je lahko nevaren

  Kamniški odbojkarji so uspešno vstopili v leto 2023, saj so v gosteh brez izgubljenega niza premagali Črnuče, svojim navijačem pa se bodo v novem letu prvič predstavili v soboto, ko bodo ob 20. uri gostili Salonit Anhovo. Luka Lazar, ki je lani igral za Kanalce, se nadeja, da bi s soigralci z malce sreče redni del prvenstva še lahko končali tudi na prvem mestu.

  V preteklih sezonah je bil kanalski Salonit vedno nevaren nasprotnik Kamničanom, v letošnji pa Kanalcem igra ne steče in ne steče. Tako so v svoji prvi letošnji tekmi doma izgubili z ravenskim Fužinarjem, v dozdajšnjih trinajstih krogih pa so zbrali le deset točk. Vsekakor manj od pričakovanj.

  »Tudi sam sem bil prepričan, da bodo Kanalci veliko višje na lestvici. Res je, da je tudi njihova ekipa precej prenovljena, toda v preteklih sezonah, tudi v lanski, ko sem bil tudi sam zraven, je bil Salonit vedno višje uvrščen. Priznam, da me nekoliko preseneča, da so tako nizko, toda to še ne pomeni, da nas v soboto čaka lahka tekma. Zdaj so močnejši za Mohamada Ikhbayrija, ki, kot sem videl, dobro igra, tu pa je tudi še Matic Vrtovec, ki je še vedno med boljšimi slovenskimi korektorji. Pričakujemo težko tekmo, kajti če Salonit pride v svoj ritem, je lahko zelo neugoden, če mu bomo to dovolili,« pred sobotnim obračunom opozarja Lazar, ki se je po dveh letih spet vrnil v kamniški dres.

  Kamničani so minulo soboto proti Črnučam prikazali dobro igro in samo potrdili, da so božično-novoletni premor dobro izkoristili.

  »Da, res je. Sicer smo imeli nekaj prostih dni, toda ko smo trenirali, smo trenirali resnično na polno. Dejstvo je, da Črnučani ne sodijo v sam vrh slovenske lige, vendar jih nismo podcenjevali in temu primeren je bil končni izid. To je tudi pot, po kateri moramo iti v prihodnjih tekmah,« je bil z uvodno tekmo leta zadovoljen kamniški bloker.

  V domačem prvenstvu je kamniška ekipa pred zadnjo tekmo druge tretjine rednega dela prvenstva bolj ali manj tam, kot je bilo pričakovati. Morda bi na domačem igrišču proti ACH Volleyju lahko osvojili tudi kaj več kot le točko, toda po drugi strani so potrdili, da bodo Ljubljančanom v nadaljevanju prvenstva nevarni nasprotniki.

  »Da, res je, za zdaj smo približno tam, kar smo pričakovali, bi pa lahko bili tudi v malo boljšem položaju. Verjamem, da ACH Volley lahko že v zadnji tretjini rednega dela prvenstva premagamo in morda, če bo imel še kakšen slab dan, v končnico vstopimo s prvega mesta. Ni še vse izgubljeno, toda tako ali tako bomo morali biti v najboljši formi v končnici prvenstva.«

  Kaj je tisto, kar bodo morali Kamničani v nadaljevanju sezone v svoji igri še popraviti?

  »Ena od zadev, ki je še naš manko, je začetni udarec. Tudi zato, ker imamo v ekipi veliko manj skok serverjev, tako da težje prihajamo do točk, saj ima posledično nasprotnik boljši sprejem. Naš trener na servisu velikokrat skuša z menjavami, tako tudi sam velikokrat dobim priložnost. Kar se uigranosti ekipe tiče, mislim, da smo že veliko boljši, kot smo bili. Težava je še morda samo vzdušje v ekipi med sabo igro. Zunaj igrišča se sicer zelo dobro razumemo, med samo igro pa nam manjka malo več komunikacije in spodbujanja. Ampak verjamem, da se bo tudi to v nadaljevanju sezone izboljšalo,« je prepričan 26-letni Lazar, ki je ob Niku Mujanoviću trenutno edini v kamniški ekipi, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Calcit Volleyju.

  Tudi preostale tri tekme 14. kroga bodo na sporedu v soboto. Prerojeni Ravenčani bodo gostili Merkur Maribor, Ljubljančani bodo po naporni tekmi lige prvakov proti Perugii doma igrali s Panvito Pomgrad, v Kranju pa bodo gostovale Črnuče.