V soboto v Pliberk, v nedeljo doma s Panvito

  Odbojkarje Calcit Volleyja v srednjeevropski ligi v rednem delu tekmovanja čakata še dve tekmi. V prvi se bodo v preloženi tekmi 14. kroga v soboto, ob 19. uri, pomerili s SK Zadrugo Aich/Dobom, v sredo, 9. februarja, pa jih čaka še gostovanje v Bratislavi. Vmes se bodo v nedeljo, ob 20. uri, v 15. krogu Sportklub prve odbojkarske lige doma pomerili s Panvito Pomgradom.

  V sredo so varovanci Matije Pleška dobesedno v zadnjem trenutku vedeli, koliko igralcev bo sploh šlo na pot v Zwettl. Na koncu jih je bilo na avtobusu devet, doma so ostali Mitja Gasparini, Diko Purić, Timotej Gal Kos in poškodovani Martin Kosmina. Prav tako med potniki ni bilo drugega trenerja ekipe, Gašperja Ribiča in statistika Karla Reisnerja. V tekmi polni preobratov so Kamničani zmogli dovolj moči, da so v četrtem nizu zaostanek treh točk (20:23) obrnili v svojo korist, v tie-breaku pa njihova zmaga ni bila več vprašljiva.

  »Resnično smo bili v težkem položaju. Vem, da so tudi drugi klubi, ampak res nismo vedeli, v kakšni zasedbi bomo sploh šli na tekmo. Kakorkoli, čestitam svojim igralcem za priborjeno zmago, ki nas ohranja v tem teku za uvrstitev na zaključni turnir lige Mevza. V prvem nizu smo imeli v zraku nekaj žog, ki jih nismo realizirali in potem smo tesno prišli v končnico, ki je pripadla domačinom. Drugi niz je pod našo kontrolo, tudi pritisnili smo s servisom. Tudi tretji niz smo nadzorovali potek srečanje do vodstva s 16:11, potem pa so nas dobro zaustavili z blokom in uspešno zaključevali protinapade. Četrti niz smo bili že v zelo slabem položaju, ampak ne glede na vse smo se ves čas bodrili in verjeli, da ga lahko dobimo. Na koncu se nam je to obrestovalo, peti niz pa smo zelo dobro odprli in prišli do resnično prigarane zmage, ki smo si jo tako želeli,« je Matija Pleško, trener odbojkarjev Calcit Volleyja, nekoliko podrobneje opisal potek tekme v Zwettlu.

  »Fantje so se borili do zadnjega atoma moči. Vedeti je treba, da so nekateri prišli praktično iz karantene, naredili dolgo pot in to se vse pozna. Tisti, ki tega ne ve, vidi samo napake ali točke. Dejal bi, da smo do zmage prišli zahvaljujoč ekipnemu pristopu in to je bilo tisto, ki nas je pripeljalo do tega, da smo še v igri,« je poudaril Pleško.

  Toda pred njegovimi varovanci je še bolj naporen vikend. V soboto jih v gosteh čaka SK Zadruga Aich/Dob, ki jih je v Kamniku premagala s 3:2, v nedeljo v domačem prvenstvu še Panvita Pomgrad. Dobljani, ki bodo 19. in 20. februarja prireditelji zaključnega turnirja srednjeevropske lige, imajo mesto med najboljšimi štirimi ekipami že zagotovljeno, v sredo pa so v Mariboru prav tako s 3:2 premagali Merkur Maribor.

  »Iskreno povedano ne vem, kdo bo sploh lahko šel v Pliberk. Gremo iz dneva v dan, vemo, kaj je naš cilj in verjamem, da smo sposobni uresničiti svojo namero, ne bo pa lahko. Mladost, ki je naš glavni konkurent za to edino še prosto mesto, je svoje dobro oddelala, zmagala je tisto, kar je morala zmagati, zadnjo tekmo pa igrajo doma z Mariborčani, ki so v sredo izgubili proti Dobljanom. Vse se še lahko zgodi, ampak še vedno je dobro biti krojač svoje usode, kar za zdaj smo,« ne glede na vse težave Pleško verjame, da lahko s svojimi varovanci SK Zadrugi Aich/Dobu vrne za domači poraz.

  Čeprav bo izredno pomembna tudi nedeljska tekma s Sobočani, saj so Kamničani v domačem prvenstvu še vedno v igri za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, ne Pleško ne igralci ne razmišljajo o tej tekmi. »Razmišljamo le o tekmi, ki je pred nami, vse drugo je nepomembno. Po tekmi v Pliberku se bomo morali dobro spočiti, nato pa skušati prinesti čim ve energije in svežine na tekmo proti Panviti,« je še dejal trener Calcit Volleyja.