Šempetrankam vrniti za domači poraz z začetka sezone

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtek v Kašteli nadaljevale svoj zmagoviti niz v srednjeevropski ligi, v kateri so si že pred časom zagotovile prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Na dobri poti so tudi v domačem prvenstvu, kjer se bodo v soboto, ob 17.30, v 19. krogu Sportklub prve odbojkarske lige doma pomerile s SIP Šempetrom.

  V Kašteli so slovenske državne in pokalne prvakinje korektno oddelale tekmo in, z izjemo drugega niza, v katerem so rešile tri zaključne žoge, brez večjih težav prišle do novih treh točk.

  »Ni kaj, tekmo smo korektno oddelali, igra je bila solidna, prišli smo do lepe zmage in to je dobra popotnica za naprej. Odločala je zbrana igra vseh igralk, ki so stopile na igrišče. Veseli me, da se počasi dvigujem v formi in približujemo igri, ki jo bomo potrebovali v nadaljevanju sezone,« je v nekaj besedah o tekmi v Kašteli dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Do konca rednega dela srednjeevropske lige bodo Kamničanke v sredo gostile še zagrebško Mladost, ki je v torek v povratni tekmi četrtfinala pokala CEV pripravila prvovrstno presenečenje in po zlatem nizu premagala poljsko ekipo LKS Commercecon Lodž. To samo potrjuje, da so Zagrebčanke v odlični formi, vendar si mesta na zaključnem turnirju, ki bo 23. in 24. februarja na Dunaju. Zanj se borita Mladost in Nova KBM Branik, ob domačem SVS Post Schwechatu in Kamničankah pa ima mesto zagotovljeno še Vasas iz Budimpešte. Toda v kamniškem taboru se z zaključnim turnirjem Mevze ne obremenjujejo, kajti v soboto prihajajo Šempetranke, ki so jih do zdaj edine premagale v domačem prvenstvu. In to s kar 3:0 v kamniški športni dvorani.

  »Noben poraz ni v pravem trenutku, je pa res, da je bil to za nas zadnji opomin. V tisti tekmi so Šempetranke zasluženo zmagale, vendar si v tej fazi, v kateri smo, takšne igre in poraza ne smemo več dovoliti. Ne smemo pozabiti, da v rednem delu domačega prvenstva še nimamo zagotovljenega prvega mesta, to pa je eden od ciljev, ki ga želimo doseči. Ne bo nobenega podcenjevanja in natančno vemo, kaj moramo narediti v soboto,« pred sobotno tekmo pravi Rozman.

  SIP Šempeter je po novem letu igral le eno tekmo, in sicer je minulo soboto doma izgubil z Novo KBM Branikom, po zmagi nad Kamničankami pa je precej nihal v svojih igrah. Trenutno je na četrtem mestu s 23 točkami, s točko več na tretjem je Ankaran.

  »Šempetranke so prvenstvo začele zelo dobro, nato so imele manjši padec v igri, vendar sem prepričan, da bodo dvigovale svojo formo, saj se približuje končnica državnega prvenstva in vem, da so ene najbolj resnih kandidatk za najvišja mesta. Pričakujem, da bodo igrale bolje, kot so igrale pred novim letom ali minulo soboto proti Mariborčankam, zato tekma niti malo ne bo lahka,« trener Kamničank spoštuje odbojkarice SIP Šempetra.