Iz Kaštele s polnim izkupičkom

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga srednjeevropske lige v gosteh premagale ekipo Marina Kaštela s 3:0 (16, 24, 20). V soboto, 5. februarja, bodo Kamničanke v 19. krogu Sportklub prve odbojkarske lige ob 17.30 gostile SIP Šempeter, prihodnjo sredo, 9. februarja, pa jih prav tako pred svojimi navijači čaka še zadnja tekma rednega dela srednjeevropske lige, ko bodo igrale z zagrebško Mladostjo.

  Marina Kaštela – Calcit Volley   0:3 (-16, -24, -20)

  Kaštela – Mestna športna dvorana Kaštela, gledalcev 25, sodnika: Kozić, Kovačević (oba BIH).

  Marina Kaštela: Roso 1, Skočić 2, Grizelj 1, Glavinić (L), Dežulović 5, Maretić, Stanović 13, Vukić 3, Prkačin 3, K. Zdilar, Kojundžić 11, J. Zdilar 1, Apostolski 2, Sain (L). Trener: Milorad Krunić.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič (L), Javornik, Radišković 13, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić 12, Lenart, Boisa 1, Janežič (L), Charuk 11, Sillah 11, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  Slovenske državne in pokalne prvakinje bi s Kaštelankami morale igrati že 12. januarja, vendar so morale tekmo zaradi okužb s covidom-19 in karantene preložiti. V prvi medsebojni tekmi so Kamničanke doma zmagale s 3:1, še bolj prepričljive so bile v gosteh in tako prišle do svoje devete zmage v srednjeevropski ligi, kjer so še vedno neporažene.

  Začetek uvodnega niza je minil v znamenju dobrih začetnih udarcev Olivere Brulec Kostić in številnih lastnih napakah domače ekipe, kar je Kamničankam prineslo vodstvo s 6:1. Po polminutnem odmoru so se domačinke z asom Tee Kojundžić približale na točko zaostanka, toda po prvem kamniškem asu je bilo 12:5 za gostje. V nadaljevanju niza so se domače odbojkarice Kamničankam še približale na tri točke zaostanka (13:16), njihovo serijo treh zaporednih točk pa je prekinila Lucille Charuk. Na servis Andjelke Radišković, ki je dosegla tudi dva asa, so Kamničanke povedle z 22:13. Uvodni niz je z blokom končala Brulec Kostić.

  V drugem nizu so gostje še vodile z 8:6, potem ko je bila v napadu uspešna Fatoumatta Sillah, toda na servis Kojundžić so Kaštelanke dosegle šest zaporednih točk. S polminutnim odmorom je Gregor Rozman zaustavil njihov nalet, na 14. točki pa je Radišković izid izenačila. Vseeno so bile pred vstopom v končnici niza v prednosti domače odbojkarice, ki so z asom št 15. povedle z 20:17, imele pa so tudi tri zaključne žoge za izenačenje v nizih. Vse tri so Kamničanke rešile, z asom Radišković prišle do prve zaključne žoge, ki jo je izkoristila Sillah.

  Tretji niz so spet bolje začele kamniške odbojkarice, ki so po uspešnem napadu Sillah povedle z 10:5, vendar so se jim domačinke z blokom Gabrijele Roso približale na dve točki zaostanka 8:10). Kaštelanke so bile gostjam še bližje po dveh njihovih napakah (12:13), vendar je bilo veselje v domači ekipi kratkotrajno, kajti na servis Brulec Kostić in bloku Charuk je bilo že 18:12 za Calcit Volley. Nika Stanović je svojo ekipo še enkrat približala na tri točke zaostanka (15:18), toda tudi po zaslugi lastnih napak Kaštelank so Kamničanke v končnico vstopile s šestimi točkami prednosti (23:17). To pa je bilo več kot dovolj za novo zmago odbojkaric Calcit Volleyja.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tekmo smo korektno oddelali, igra je bila solidna, lepa zmaga in dobra popotnica za naprej. Odločala je zbrana igra vseh igralk, ki so bile na igrišče. Veseli me, da se počasi dvigujem v formi in približujemo igri, ki jo bomo rabili v nadaljevanju sezone.«