V soboto v Kamniku pet nekdanjih calcitovk

    Odbojkarice Calcit Volleyja so v sredo končale svojo pot v kvalifikacijah lige prvakinj, vendar se s tem njihova evropska pot še ne bo končala, kajti pred njimi so tekme v pokalu CEV. V njem bodo 13. decembra v prvem krogu gostile grški Olympiacos, do takrat pa jih čakajo tekme v Sportklub prvi odbojkarski ligi in v Mevzi. Prvo od njih bodo igrale že v soboto, ko bodo doma v devetem krogu domačega prvenstva, ob 19. uri, gostile Ankaran.

    Varovanke Gregorja Rozmana so v sredo na Kanarskih otokih končale s še enimi kvalifikacijami v ligi prvakinj. Žal neuspešno, kajti Tenerife La Laguna je bil še enkrat boljši od Kamničank, ki so bile, čeprav so drugi niz gladko dobile, vendarle daleč od uspeha. Pravzaprav se je ponovila zgodba s prve tekme v Kamniku, ko po vodstvu z 2:0 v nizih v napadu niso bile več dovolj prodorne. Tudi v La Laguni se je pojavila podobna težava. V drugem nizu, ki so ga dobile s 25:17, so dobro zaključevale napade, nato v tem elementu igre niso bile več tako uspešne.

    »Podobno kot v prvi tekmi smo bili spet smo bili premalo agresivni v napadu. Še takrat, ko smo prišli mimo njihovega bloka ali pa smo bili v položaju ena na ena, nismo zaključili napada. Tega preprosto nismo uspeli. Ni kaj, Španke so bile v obeh tekmah boljše in bodo zasluženo igrale v ligi prvakinj, nam pa ostane boj v pokalu CEV,« je po prihodu iz Španije dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

    Kamničanke so še drugič zaporedoma ostale pred vrati lige prvakinj. Pred tremi leti so prav tako izpadle v kvalifikacijah, vendar so takrat dobile povabilo s strani CEV, ker je ruska Uraločka odpovedala nastop v najmočnejši evropski ligi. Žal nikoli ne bomo izvedeli, kako bi se letošnje kvalifikacije razpletle, če bi soigralkam lahko pomagala odlična Neneh Sillah. Odlična Gambijka, ki je poleti dobila slovensko državljanstvo, je resa imela tudi nekaj težav s poškodbo, vendar se je zapletlo z njenim odbojkarskim potnim listom in vprašanje je, kdaj bo spet imela pravico nastopa za Calcit Volley.

    Kakorkoli že, v soboto bodo slovenske državne prvakinje v domačem prvenstvu gostile Ankaran. V prvi letošnji medsebojni tekmi so Kamničanke brez težav vpisale tri točke, toda Ankarančanke imajo dobro sestavljeno ekipo, ki pa jim v letošnji sezoni za zdaj ne gre vse po načrtih, saj je le pri dveh zmagah in osmih točkah. Za Ankarančanke igra tudi kar pet nekdanjih igralk Calcit Volleyja,  Katja Mihalinec, Tina Grudina, Tina Kaker, Maja Forštnarič in Sara Valenčič, kar samo pomeni, da bodo morale domače odbojkarice od prve do zadnje točke igrati zbrano in na polnih obratih.