Nik Mujanović: Kranjčani v domači dvorani igrajo dobro

  Odbojkarji Calcit Volleyja so med tednom drugi turnir srednjeevropske lige v ljubljanski dvorani Tivoli končali s polovičnim izkupičkom. Na obeh tekmah so odigrali štiri nize, le da so v prvi proti ACH Volleyju ostali praznih rok, v drugi pa so premagali Merkur Maribor. V soboto Nika Mujanovića, najmlajšega igralca Calcit Volleyja in soigralce čaka neugodno gostovanje v Kranju. V devetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige se bodo ob 17.30 v dvorani Planina pomerili z domačo Hišo na kolesih Triglavom.

  V soboto čaka kamniške odbojkarje v enajstih dneh še peta tekma, šele po njej pa bodo spet imeli malenkost več časa tudi za trening, saj jih naslednja tekma čaka »šele« v četrtek, 1. decembra, ko bodo v osmini finala v Novem mestu igrali s Krko. O njej nihče v kamniškem taboru trenutno še ne razmišlja, kajti Kranjčani bodo v soboto vse prej kot lahek nasprotnik.

  »Kranjčani v domači dvorani igrajo dobro, konec koncev so ACH Volleyju odvzeli niz. In če jim steče igra, sploh njihovemu korektorju Jovoviću, so lahko zelo neugodni. Naša edina naloga bo, da jih zaustavimo v bloku. V polju imamo odličnega libera, imamo dobre sprejemalce in mislim, da bi to moralo zadostovati za novo prvenstveno zmago,« ekipo Saša Ropa ceni Nik Mujanović, mladi kamniški korektor, ki je na vseh dozdajšnjih tekmah dokazal, da gre za odbojkarski dragulj. Res pa je, da so v njegovi igri še nihanja, česar se tudi sam zaveda.

  Tudi med tednom na turnirju v Ljubljani je imel vzpone in padce. »Priznam, da mi je v sredo na tekmi proti Mariboru v tretjem nizu zmanjkalo energije. Včasih pozabim, kako naporno je dva dni zaporedoma igrati tako težki tekmi, zato sem nekoliko slabše zaključeval napade in to bom v prihodnosti moral popraviti.«

  Po torkovem porazu z ACH Volleyjem v srednjeevropski ligi, ko so v četrtem nizu izpustili iz rok vodstvo z 22:17, so bili Kamničani dan pozneje v drugem slovenskem obračunu boljši od Merkur Maribora.

  »Tudi proti Mariborčanom nismo ravno blesteli v igri. Če se ozrem samo nase, si ne smem dovoliti, da začetni udarec izvajam pod mrežo. Toda po drugi strani smo lahko zadovoljni, da smo se po porazu z Ljubljančani in izgubljenem uvodnem nizu dvignili in tekmo z Mariborčani dobili. Mariborčani so to tekmo igrali dobro in si zaslužijo čestitke,« se je turnirja v Ljubljani dotaknil mladi kamniški korektor, ki še ni pozabil na neuspeh v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV v Groningen.

  »Spet ne bom govoril za celotno ekipo, ampak verjetno je prav vse nas potrl ta poraz. Vsaj mene je, ampak s tem smo se morali sprijazniti, kajti že nekaj dni pozneje smo gostovali na Ravnah. Tudi te tekme resda nismo igrali na ravni, ki jo znamo igrati, ampak na koncu smo to tekmo dobili in to je bilo v tistem trenutku najbolj pomembno.«

  Če se za konec še enkrat dotaknemo sobotnega obračuna s Kranjčani. V prvi letošnji medsebojni tekmi so varovanci Matije Pleška slavili s 3:0, toda kranjski odbojkarji so doma, kar je omenil že Mujanović, odščipnili točko ACH Volleyju, prav tako tudi Panviti Pomgradu, na kolena pa so spravili Salonit Anhovo in Fužinar SijMetal. Do tretje zmage v prvenstvu so prišli v gosteh proti Črnučam. Na drugi strani so Kamničan izgubili le v tretjem krogu, ko je bil boljši od njih ACH Volley, s katerim se bodo pomerili prihodnjo soboto doma.

  V soboto bodo na sporedu tudi preostale tri tekme devetega kroga državnega prvenstva. Aktualni državni prvaki bodo v dvorani OŠ Maksa Pečarja gostili Salonit Anhovo (20.00), Sobočani bodo gostili Ravenčane (18.00), medtem ko bodo Mariborčani doma skušali vrniti Črnučanom poraz v drugem krogu.