Zanesljivo do treh točk pred derbijem z Ljubljančani

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga v gosteh premagali Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (17, 18, 21). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 3. decembra, doma igrali z ACH Volleyjem. Tekma se bo začela ob 20. uri. Še pred derbijem z Ljubljančani pa bodo slovenski podprvaki v četrtek, 1. decembra, ob 20.30, igrali tekmo osmine finala Pokala Slovenije, v kateri se bodo v Novem mestu pomerili s Krko.

  Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley  0:3 (-17, -18, -21)

  Kranj – Dvorana Planina, gledalcev 75, sodnika: Vrenko, Zajec.

  Hiša na kolesih Triglav: Ibrašimovič 1, Nanut 8, Glamočanin 3, Tučen 5, Fajfar (L), Rotar 1, Snedec 4, Šikanič 1, Mali 2, Adžović, Jovović 11. Trener: Sašo Rop.

  Calcit Volley: Planinšič 1, Mujanović 14, Lazar, Klobučar, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 6, Sosa Sierra 14, Mitrašinović 7, Pavlovič 10. Trener: Matija Pleško.

  Kamniški odbojkarji so med tednom drugi turnir srednjeevropske lige v ljubljanski dvorani končali s polovičnim uspehom. V prvi tekmi so z 1:3 izgubili proti domačemu ACH Volleyju, v drugem so bili s 3:1 boljši od Merkur Maribora, pred novim obračunom z aktualnimi državnimi prvaki pa so v Kranju v sosedskem derbiju še drugič letos premagali Kranjčane. Zmaga varovancev Matije Pleška ni bila niti v enem trenutku vprašljiva, v vseh treh nizih so bili boljši nasprotnik, največ rezerv pa so imeli na servisu, saj so ob 13 napakah dosegli le enega asa, domačini ob 16 napakah dve. Zato pa so bili gostje veliko boljši v bloku, kar šest od desetih je prispeval Uroš Pavlovič, v napadu so bili 53-odstotni, na sprejemu pa 60-odstotni.

  Sredi uvodnega niza so Kamničani ob boljši igri v napadu po točki Louisa Sose Sierre domačinom pobegnili za deset točk (16:6). Pred vstopom v končnico niza so po dveh točkah Nika Mujanovića in nato še Daniela Aponze vodili že z 22:9, nato pa so izkoristili šele peto zaključno žogo po napaki domačinov na servisu.

  Bolj izenačena sta bila drugi in tretji niz. V drugem nizu so Kranjčani držali korak do 14. točke, s tremi zaporednimi pa so Kamničani prvič v tem nizu pobegnili za tri točke. Po polminutnem odmoru Saše Ropa in dveh zaporednih uspešnih napadih Đorđa Jovovića so domači odbojkarji svoj zaostanek znižali na točko (16:17), toda v končnico so dosegli le še dve točki. Prvo zaključno žogo je izkoristil Mujanović. Zelo podobno je potekal tudi tretji niz, v katerem je bilo zadnje izenačenje na enajsti točki, po bloku Aponze pa je Calcit Volley prišel do treh točk prednosti (17:14). Tako kot v drugem nizu so Kranjčani z dvema zaporednima točkama prišli na točko zaostanka (16:17), vendar so Kamničani po napadu Mujanovića v končnico vstopili s prednostjo štirih točk (21:17) in tudi ta niz po dveh lastnih napakah domače ekipe zanesljivo dobili.

   Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Že od začetka niza je tokrat na sprejemu igral Jure Okroglič, tako da smo nekoliko zamenjali začetno postavo. Zadovoljen sem, da so fantje dobro pristopili k tekmi in jo odigrali tako, kot smo se dogovorili. Prikazali so dobro odbojko, kar nam je tudi prineslo zmago. Nekaj več težav imamo še vedno s servisom, kar bo do tekme z ACH Volleyjem treba izboljšati. Ne smemo pa pozabiti na četrtkovo pokalno tekmo proti Krki, ki je v 1B. ligi še neporažena in ima dobro sestavljeno ekipo. Vsekakor bomo tudi na tej tekmi morali igrati na polno, z resnim pristopom. Zato prej kot o derbiju z Ljubljančani razmišljamo o tekmi z Novomeščani.«