V soboto se bo odločalo o prvem mestu

  Po sredini uvrstitvi v drugi krog pokala Challenge že v soboto odbojkarice Calcit Volleyja čaka nova težka preizkušnja. Ob 17. uri bodo v domači športni dvorani gostile trenutno vodilno ekipo 1A. DOL za ženske, GEN-I Volley, za katerega igra kar pet nekdanjih igralk Calcit Volleyja. Sobotna tekma bo tudi odločala o prvem mestu po prvem delu državnega prvenstva, ekipi pa se bosta ponovno srečali v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo 21. decembra v Kanalu.

  Le štiri dni po tem, ko so si v dramatičnem zlatem nizu zagotovile nastop na zaključnem turnirju pokala Slovenije, so odbojkarice Calcit Volleyja na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge tekmo spet končale šele po petem nizu. Tokrat brez dramatičnosti, ki je bila značilna za sobotni obračun s Formulo Formisom, kajti varovanke Gregorja Rozmana so do uvrstitve v drugi krog pokala Challenge prišle že z zmago v tretjem nizu, četrti in peti niz, ki sta sicer pripadla gostjam iz Bratislave, pa sta bila le še formalnost.

  »Za nami je izredno težko obdobje, ko so si tekme sledile ena za drugo, vendar smo na ta ritem že navajene, kajti nekaj podobnega je bilo tudi v oktobru, zdaj pa nas čaka še vroči december. Tekmo s Slavijo smo želele rešiti čim hitreje, da bi nekatere od nas dobile zaslužen počitek. V svoji nameri smo bile bolj ali manj uspešne, dobro pa je, da bomo do konca leta, z izjemo zaključnega pokalnega turnirja, vse tekme igrale doma,« je o razpletu tekme s Slavijo dejala Olivera Kostić, kapetanka kamniške ekipe, ki je imela nemalo zaslug, da na povratni tekmi ni prišlo do kakšnega neljubega presenečenja.

  Čeprav je bilo v zadnjih dveh tekmah spet kar nekaj nihanj v kamniški igri, je dejstvo, da je to druga ekipa, kot je bila po nesrečni poškodbi Katje Mihevc. »Mislim, da smo bile že na začetku sezone dobro pripravljene, vendar sta na nas vplivali poškodba Katje Mihevc, potem pa še situacija z Eleno Vukić. Vendar je zdaj to preteklost, veliko smo pridobile tudi s prihodom Sare Valenčič, seveda še pred njo z Lucy Charuk, vedno bolj smo uigrane, svoje pa je dodal še trening, tako da so se kockice začele počasi zlagati v našo korist,« napredek v igri svoje ekipe vidi Kostićeva.

  V domačem prvenstvu so ob GEN-I Volleyju še edina neporažena ekipa. S številnimi okrepitvami so v vlogi favoritinj novogoriške odbojkarice, ki so se med tednom prav tako brez težav uvrstile v drugi krog pokala Challenge. »Kdo bo v tem dvoboju favorit, nas niti ne zanima in se s tem ne obremenjujemo. Novogoričank v letošnji sezoni še nisem videla igrati, glede na vse okrepitve, ki jih imajo, pa gre zagotovo za zelo dobro ekipo, vendar se bolj kot z njo, ukvarjamo same s sabo.«

  Do konca leta Olivero in soigralke ob sobotni tekmi čakajo še najmanj štiri tekme, če bo vse po sreči, tudi peta, ki bi bila vrhunec prvega dela letošnje sezone. Pri tem mislimo na finale pokala Slovenije, da pa bi se vanj uvrstile, bodo morale Kamničanke premagati prav novogoriško ekipo. »Ker je pred nami še nekaj težkih tekem, se z zaključnim turnirjem pokala Slovenije ne obremenjujemo. Kot rečeno, najprej bo treba odigrati sobotno tekmo, potem bomo razmišljale o SIP Šempetru, pa o prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge in šele potem o zaključnem turnirju pokala Slovenije. Velik plus pa je, da bomo vse tekme do zaključnega turnirja v Kanalu, igrale doma, tako da bomo lahko nemoteno trenirale. Z igrami, ki jih kažemo v zadnjem času, smo lahko zadovoljni, vendar so najbolj pomembne tekme šele pred nami,« ne želi ničesar prehitevati edina mamica v ekipi Calcit Volleyja.

  Za novogoriško ekipo bo v soboto igralo pet nekdanjih igralk Calcit Volleyja; Tina Grudina, Pia Blažič, Ana Zaplotnik, Lana Ščuka in Tina Lipicer Samec, dve zdajšnji kamniški igralki pa sta še lani nosili dres GEN-I Volleyja, to sta sestri Polona in Špela Marušič.

  Pari devetega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 7. december: Ljutomer – Formula Formis (ŠD SIC Ljutomer, 19.00), sobota, 8. december: Calcit Volley – GEN-I Volley (ŠD Kamnik, 17:00), Roto-Kema Puconci – Calcit Volley II (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Nova KBM Branik – Luka Koper (ŠD Lukna, 18.00), že odigrano: Ankaran Hrvatini – SIP Šempeter 2:3 (-19, 23, 20, -17, -8).

   

   

  Komentarji