Kdo si zasluži drugo mesto?

  V četrtek so se odbojkarji Calcit Volleyja vrnili iz Švice s povratne tekme prvega kroga pokala Challenge, v soboto ob 19.30 pa bodo v športni dvorani Kamnik v devetem krogu 1. DOL za moške gostili Maribor, ki ima na prvenstveni lestvici na drugem mestu trenutno točko več. Mariborčani so pred nekaj tedni že gostovali v Kamniku, ko so na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije sicer zmagali s 3:2, vendar so se na zaključni turnir uvrstili varovanci Aleša Hribarja.

  Kamniški načrt na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge se v Švici ni popolnoma izpolnil. Najpomembnejši del so z uvrstitvijo v drugi krog sicer dosegli, a so do tega prišli šele v četrtem nizu. Želja je sicer bila, da bi se to zgodilo že po drugem nizu, saj bi na ta način trener Aleš Hribar lahko odpočil nekatere nosilce igre. Toda, da Calcit Volley v Näfelsu čaka vse prej kot lahka naloga, se je dalo slutiti že na kamniški tekmi, kjer sta se dva od treh nizov končala na razliko v korist domače ekipe.

  »Zavedali smo se, da ne bo dovolj, če se samo postavimo na igrišče in da se bomo morali pošteno potruditi za končni uspeh. Näfels sicer nima kakšne blesteče ekipe, ima pa veliko tujcev, ki znajo igrati odbojko. Svoje je prinesla še sama pot v Švico, ki resda ni bila naporna, pa vendar … Dejstvo pa je, da smo si razburljivo tekmo v veliki meri zakuhali kar sami. Prvi niz smo dobro začeli, nato popustili, na koncu pa smo se z odgovorno in pametno igro v bloku in obrambi ter dobrim servisom vrnili v igro. Drugi in tretji niz smo pustili nasprotniku, da se je razigral, tako da smo se morali reševati v četrtem nizu. Čeprav tudi njega nismo odigrali na visoki ravni, smo na koncu le stopili skupaj in se s pomočjo igralcev s klopi uvrstili v nadaljnji krog,« je o tekmi v Švici spregovoril Klemen Hribar, tudi v letošnji sezoni eden najbolj standardnih igralcev Calcit Volleyja.

  Čeprav so se iz Švice vrnili domov že v četrtek okoli poldneva, kamniški odbojkarji pred derbijem z Mariborom ne bodo imeli ravno veliko časa, da se spočijejo. »Maribor je trenutno naš glavni konkurent za drugo mesto na prvenstveni lestvici, tako da kakršnikoli izgovori glede utrujenost ali poškodb ne pridejo v poštev. Na vse to bomo morali pozabiti, stopiti na igrišče in dokazati, kdo je boljši,« je odločen kamniški libero, ki nadvse ceni mlado mariborsko ekipo. Nenazadnje so do zdaj v osmih tekmah izgubili le z ACH Volleyjem in Salonitom, v četrtfinalu pokala Slovenije pa so slavili v Kamniku. Resda Pirovo zmago, saj so se na zaključni turnir uvrstili kamniški odbojkarji, vendar je bila ta tekma dovolj veliko opozorilo za Calcit Volley. Najbolj vroč mariborski igralec je mladi, šele 16-letni Rok Možic, vendar ima trener Sebastijan Škorc na voljo še nekaj odličnih igralcev.

  »Maribor ima mlado, ambiciozno ekipo domačih igralcev, ki igra zelo dobro. Vidi se, da Sebastijan Škorc odlično dela z njimi, so zagrizeni, motivirani in bodo zelo neugodni. Ne bi izpostavljal samo mladega Možica, tu so še Planinšič, Detela, Donik, ki jih je, če jim dovoliš, da se razigrajo, zelo težko zaustaviti. V pokalu smo imeli srečo, da so na prvi tekmi sami odigrali slabše, kot smo pričakovali, tako da nam je bilo potem na povratni tekmi nekoliko lažje, vendar so skorajda izkoristili naša nihanja v igri,« Hribar hvali mariborsko zasedbo.

  Prav nihanja v igri so tisto, kar bodo morali Kamničani na sobotni tekmi zmanjšati do najmanjše možne mere. »Praktično že od začetka sezone je teh nihanj v posamičnih nizih preveč. Ko naredimo eno ali dve napaki, ne najdemo rešitve, kako bi speljali zadevo naprej, nato naredimo še dve, tri in že smo v težavah. Štiri točke pa je proti kakovostni ekipi težko nadomestiti. Če bomo želeli v soboto priti do zmage, bomo morali to popraviti, predvsem pa bomo morali dobro servirati, jih spraviti stran od mreže, nato pa biti uspešen v bloku in protinapadu,« pot do sedme prvenstvene zmage v letošnji sezoni vidi eden najbolj izkušenih kamniških igralcev.

  Pari devetega kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 8. december: Calcit Volley – Maribor (ŠD Kamnik, 19.30), Salonit Anhovo – Krka (ŠD Kanal,19.00), Črnuče – Hiša na kolesih (dvorana OŠ Maksa Pečarja, 19.30), Hoče – Pomgrad Panvita (VŠD Hoče, 19.00), že odigrano: Šoštanj Topolšica – ACH Volley 0:3 (-15, -18, -15).

  Komentarji