V slabi uri do treh točk

  Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja nadaljujejo svoj zmagoviti pohod v 1A. DOL za ženske. Tokrat so do zmage prišle v tekmi sedmega kroga, ko so v Kopru s 3:0 (13, 15, 16) premagale Ankaran Hrvatine. V sredo, 28. novembra, bodo Kamničanke v Bratislavi proti Slaviji igrale prvo tekmo prvega kroga pokala Challenge, v soboto, 1. decembra, pa se bodo doma na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pomerile s Formulo Formis.

  Ankaran Hrvatini – Calcit Volley 0:3 (-13, -15, -16)

  Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika: Novak, Hodžić.

  Ankaran Hrvatini: Tozan (L), Krstić 5, Pangerc, Angelini 2, Medved (L), Pavič 5, Cerovac 1, Ćorić 9, Lovšin 1, Trobec 4, Omerdić, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

  Calcit Volley: Valenčič 17, Kotnik, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 6, Pogačar 2, Kostić 12, Janežič (L), Charuk, Kaker 11, Zorman 7. Trener: Gregor Rozman.

  Kamničanke so na gostovanju v Kopru pričakovano prišle še do svoje sedme zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Za zmago so potrebovale manj kot uro, z učinkovito igro pa se je izkazala novinka Sara Valenčič, ki je v sredo v srednjeevropski ligi ob zmagi nad Bekescsabo po štirih letih odigrala svojo prvo tekmo za Calcit Volley.

  Prvi niz je bil praktično odločen že po asu Tine Kaker, saj so varovanke Gregorja Rozmana domačinkam pobegnile za sedem točk (9:2). Kanček upanja po preobratu so Ankarančanke imele po uspešnem napadu Marine Ćorić, saj so zaostajale le še za tri točke (8:11), vseh upov pa je bilo konec, ko je pri izidu 17:13 za Calcit Volley na servis prišla Katja Mihalinec. Do konca niza domačinke niso osvojile niti točke, zadnji dve je dosegla Sara Valenčič.

  V drugem nizu so Kamničanke do prve odločilne prednosti prišle z delnim izidom 13:3, potem ko je bil izid na četrti točki izid še izenačen. Do prednosti so prišle z dvema asoma kapetanke Olivere Kostić, nato je domače sprejemalke namučila Katja Mihalinec, v napadu pa se je izkazala Valenčičeva. Tudi po visokem vodstvu se gostje niso zadovoljile, nadaljevale so z zbrano igro, z novim asom, tokrat Anje Zorman, pa so v 18 minutah prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem Ankarančanke niti enkrat niso prišle do vodstva, toda tudi Kamničanke si do izida 16:14 niso priigrale več kot dve točki prednosti. Podobno kot v uvodnem nizu pa je bilo nadaljevanje za domačo ekipo usodno, saj so do konca tekme osvojile le še dve točki. Ob veliko boljši igri v napadu, izstopala je Valenčičeva, so gostje brez večjih težav prihajale do točk, zadnjo je dosegla Kakerjeva.

   

   

   

  Komentarji