Črnučani presenetili kamniške odbojkarje

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v sedmem krogu 1. DOL za moške na gostovanju v Črnučah doživeli hladen tuš, saj jih je domača ekipa premagala s 3:1 (23, 22, -14, 17). S porazom so Kamničani padli na četrto mesto prvenstvene lestvice, v sredo, 28. novembra, pa jih pred domačimi navijači čaka prva tekma prvega kroga pokala Challenge. Njihov gost bo švicarski Biogas Volley Näfels. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Črnuče – Calcit Volley   3:1 (23, 22, -14, 16)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 50, sodnika: Kramar, Adrovič.

  Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi 22, Vilar, Gornik 8, Tepič 8, Kumer (L), Marovt, Rutar 5, Slovnik 11, Valenčič 5, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

  Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 10, Golob (L), Jereb, Ratek 3, Vidmar 16, Babkov, Štalekar 2, Lakner 5, Kotnik 12, Štembergar Zupan 8. Trener: Aleš Hribar.

  Kamničani so v prejšnjem krogu po hudem boju ugnali Salonit, ki je danes premagal Maribor, tako da bi lahko varovanci ob morebitni zmagi v Črnučah prišli do drugega mesta na prvenstveni lestvici. Vendar je ostalo le pri željah, kajti varovanci Aleša Hribarja so proti do tega kroga zadnjeuvrščeni ekipi, ostali celo brez točke.

  Calcit Volley je obračun s črnuško ekipo, ki jo vodi nekdanji kamniški trener Marko Brumen, igral brez poškodovanih Maxsona Pereire, ki danes praznuje 30. rojstni dan, in Dmitrija Babkova, vendar so v gostujočem taboru navkljub temu pričakovali, da se bodo domov vrnili z vsemi tremi točkami. Toda že v uvodnem nizu so domačini imeli drugačne načrte na krilih razigranega Žige Čopija. Še sredi niza so bili Kamničani v prednosti treh točk (13:10), a so Črnučani izid hitro izenačili, v nadaljevanju niza pa so izkoristili prvo zaključno žogo.

  Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so vodili z 8:5 in 16:13. Še bližje vodstvu z 2:0 so bili zahvaljujoč veliko boljši igri v bloku, pri vodstvu z 19:14. Ko so se jim Kamničani približali na točko zaostanka (19:20), je dišalo po preobratu, a se s tem niso strinjali domači odbojkarji, ki so zanesljivo dobili drugi niz.

  V tretjem nizu je bilo vse na strani kamniške ekipe, razigral se je Primož Vidmar, dobro mu je sledil tudi Domen Kotnik, domačini so naredili preveč lastnih napak. Vse to je pripomoglo k temu, da so po vodstvu z 8:3 Kamničani domači ekipi pobegnili na sedem točk (16:9), po vodstvu z 21:13 pa je bil niz odločen.

  Tudi četrti niz so gostje začeli spodbudno, a le do vodstva z 8:6, nato pa je sledil nerazumljiv padec v njihovi igri. Črnučani so z delnim izidom 10:1 prišli do prednosti sedmih točk (16:9), do konca tekme pa gostom niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se jim približali na manj kot šest točk. Še več, v končnici so svojo prednost še povečali in več kot zasluženo prišli do prvih treh točk v letošnji sezoni.

   

  Komentarji