V osmih dneh trikrat z Mariborčani

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v sredo, ob 18. uri, igrali prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije. Njihov nasprotnik bo Merkur Maribor, s katerim se bodo v soboto v gosteh pomerili v 18. krogu Sportklub prve odbojkarske lige, že prihodnjo sredo pa jih čaka še povratna polfinalna tekma slovenskega pokalnega tekmovanja.

  Za odbojkarji Calcit Volleyja je uspešen teden, v katerem so v srednjeevropski ligi osvojili drugo mesto po rednem delu tekmovanja in se bodo v polfinalu končnice izognili ACH Volleyju (njihov nasprotnik bo SK Zadruga Aich/Dob), v domačem prvenstvu pa so bili boljši od Kranjčanov. Toda že v sredo jih čaka prva polfinalna tekma Pokala Slovenije. Na drugi strani mreže bodo Mariborčani, ki so jih v letošnji sezoni že trikrat premagali, dvakrat v prvenstvu in enkrat v srednjeevropski ligi. V dobrem tednu dni bodo z njimi igrali še tri tekme.

  »Osredotočeni smo le na prvo tekmo, vse druge so za zdaj v ozadju. Zavedamo se, da bomo morali tekmo odigrati na visoki ravni, verjetno najvišji v tem letu, ker ima ekipa Merkur Maribora dobre igralce, ki igrajo dobro odbojko, tako da nas čaka težko delo,« mariborsko ekipo spoštuje Matija Pleško, trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

  Da so Mariborčani v dobri formi, so potrdili s sobotno prvenstveno zmago proti Panviti Pomgradu, s katero so zdaj sami na tretjem mestu. Če bodo na njem ostali tudi po koncu rednega dela prvenstva, pomeni, da bi se kamniški in mariborski odbojkarji pomerili tudi v polfinalu končnice državnega prvenstva. Seveda, če bosta ekipi uspešni v četrtfinalnih obračunih.

  »V slovenski ligi je tako, da včasih odloča dober dan tvoje ekipe ali slabši dan nasprotnika in očitno se je v soboto razpletlo po željah Mariborčanov, v sredo pa upam, da se bo po naših. Vse naše dozdajšnje tekme v letošnji sezoni so nepomembne, dejstvo je, da bo treba od prve točke naprej držati visoko raven igre. Začenja se v sredo v Kamniku in verjamem, da bomo pripravljeni,« je Pleško v pričakovanju prve od treh tekem z Merkur Mariborom v prihodnjih sedmih dneh.

  V finale Pokala Slovenije se je že uvrstil ACH Volley, ki je v obeh tekmah s 3:0 premagal Salonit Anhovo. Finale bo na sporedu 11. marca, prireditelj še ni določen.