V Novi Gorici brez taktiziranja

    Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v sredo, ob 18.30, v novogoriški dvorani OŠ Milojke Štrukelj igrale prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije. Povratna tekma bo 14 dni pozneje v Kamniku, v drugem polfinalnem obračunu pa bosta igrali ekipi Nove KBM Branika in SIP Šempetra.

    Aktualne slovenske državne prvakinje, ki so lani četrtič osvojile tudi pokalno lovoriko, so v sobotni prvenstveni tekmi prvič v letošnji sezoni nastopile v polni zasedbi. Že nekaj časa spet igra Neneh Sillah, vrnila se je tudi Maša Pucelj, proti Šempetrankam pa še Katja Banko, ki je manjkala na zadnjih nekaj tekmah, in Lucille Charuk, ki je bila odstotna dlje časa. Lahko bi rekli, da ob pravem trenutku, kajti pred kamniško ekipo je nekaj zelo pomembnih tekem. Prva med njimi je zagotovo polfinale Pokala Slovenije, prihodnji torek pa jih v Zagrebu čaka odločilni turnir srednjeevropske lige, na katerem bodo potrebovale točko, da se uvrstijo v polfinale tega tekmovanja.

    »Prejšnji teden je bil v marsičem zgodovinski. Najprej že v četrtek, ko smo bili prvič v letošnji sezoni na treningu v polni zasedbi, nato pa še na tekmi s Šempetrankami. Želim si, da do konca sezone ostanemo zdravi in brez poškodb, da bomo lahko normalno trenirali in igrali,« se je vrnitve vseh igralk razveselili Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki, čeprav so njegove varovanke v letošnji sezoni trikrat premagale GEN-I Volley, zelo ceni novogoriško ekipo.

    »Tudi če ne bi šlo za Novogoričanke, bi spoštoval in cenil nasprotno ekipo, saj gre za polfinale pokala, v katerem si spodrsljaja ne smemo privoščiti. Vemo, da Novogoričanke znajo igrati dobro odbojko, da bodo čakale na svojo priložnost, toda tudi mi vemo, kaj nas čaka in kaj moramo narediti. Ne bo nobenih kalkulacij, nobenega taktiziranja, tako da nas zanima samo zmaga,« je odločen Rozman.

    V drugem polfinalu se bodo pomerile Mariborčanke in Šempetranke. Zadnji njihov medsebojni obračun pred desetimi dnevi je pripadel SIP Šempetru, vseeno pa so v vlogi favorita mariborske odbojkarice. Finale bo na sporedu 11. marca, prireditelj še ni znan.