V Nemčiji bosta dovolj že dva niza

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge gostile nemško ekipo Ladies in Black Aachen. S  3:1 (19, 16, -19, 14) so zmagale domače odbojkarice. Povratna tekma bo na sporedu 23. januarja v Aachnu, v petek, 21. decembra, pa se bodo Kamničanke v Kanalu ob 20. uri na zaključnem turnirju pokala Slovenije pomerile z ekipo GEN-I Volley.

   Calcit Volley – Ladies in Black Aachen  3:1 (19, 16, -19, 14)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Parvanova (Bolgarija), Akdemir (Turčija).

  Calcit Volley: Valenčič, Kotnik 19, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 11 Pogačar 2, Kostić 23, Janežič (L), Charuk 11, Kaker 6, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  Ladies in Black Aachen: Knip (L), Divoux 2, Agost 1, Guilliams 7, Jasper 16, Farrell, Gründing 6, Oude Luttikhuis, Storck 19, Omoudu 1, Degeest 6. Trenerka: Saskia van Hintum.

  Trenutno šestouvrščena ekipa nemškega državnega prvenstva, ki ima v svojih vrstah le dve nemški odbojkarici, je v Kamnik prišla v vlogi favoritinj. Po začetnem vodstvu z 1:0 so imele domače odbojkarice nekaj težav s sprejemom servisov, kar je gostujoča ekipa izkoristila in povedla s 4:1. Nemška ekipa je vodila tudi še z 8:5, z asom pa je Eva Pogačar izid že na deveti točki izenačila, Nina Kotnik pa je v naslednji akciji Kamničanke spet popeljala do vodstva z 10:9. Po njeni novi točki je bilo že 14:10 za domačo ekipo, toda po polminutnem odmoru gostujoče trenerke Saskie van Hintum se je Aachen Kamničankam približal na točko zaostanka (14:15). Za polminutni odmor se je zato odločil še Gregor Rozman, po njem pa so na servis Anje Zorman domače odbojkarice gostjam spet pobegnile za štiri točke (20:16). Z blokom Katje Mihalinec so prišle do petih zaključnih žog, Tina Kaker pa je izkoristila že prvo.

  Drugi niz so odbojkarice Calcit Volleyja začele podobno, kot so končale prvega, saj so z blokom Lucy Charuk gostjam pobegnile za štiri točke (5:1). Nadaljevanje za domačo ekipo ni bilo več tako uspešno, kajti po njeni lastni napaki so jih Nemke na sedmi točki ulovile, z asom Jodie Guilliams pa prvič v drugem nizu tudi povedle (8:7). Vendar je bila kriza Kamničank kratkotrajna, kajti z asom Tine Kaker so spet prišle od nekoliko občutnejše prednosti (15:10). Z dvojnim blokom Tine Kaker in Olivere Kostić je bilo že neulovljivih 22:15, niz pa je s svojim četrtim asom na tekmi končala Kotnikova.

  Na začetku tretjega niza je domači ekipi nekoliko popustila zbranost, kar so Nemke izkoristile in povedle s štirimi točkami prednosti (9:5). Čeprav so se Kamničanke nekajkrat nasprotnicam približale na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 11:12, je moral Rozman poseči še po drugem polminutnem odmoru po novem zaostanku štirih točk (11:15). Na servis Eve Pogačar so se sicer še enkrat nasprotnicam približale na eno točko (16:17), toda po nekaj slabše odigranih napadih so Nemke prišle že do petih točk prednosti (22:17). Visoke prednosti Nemke niso zapravile.

  V četrtem nizu sta se ekipi do osme točke menjavali v vodstvu, na servis Kotnikove in uspešnem napadu Kostićeve pa so Kamničanke prve prišle do nekaj večje prednosti (11:8). Razpoložena Kostićeva je poskrbela tudi za plus štiri (13:9), po napaki gostujoče ekipe pa je bilo že plus pet (16:11). Tekma je bila odločena z nekaj zaporednimi dobrimi servisi Nine Kotnik.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Aachen ima dobro ekipo, nenazadnje je v prvi polovici nemškega državnega prvenstva. Res je, da ni igral s svojim prvim liberom, vendar smo z dobrim servisom prišli do tistega, kar smo želeli. Z dobrimi servisi smo odstranili njihove napadalke od mreže, onemogočili smo jih organizacijo igre, zato je tudi izid temu primeren. Zdaj so vse misli usmerjene na zaključni turnir pokala Slovenije.”

  Komentarji