Jutri na delu dve kamniški ekipi na zaključnem turnirju v Kanalu

  Odbojkarji klub Calcit Volley bo imel na zaključnem turnirju pokala Slovenije, ki bo od 21. do 23. decembra v Kanalu, kar tri svoje ekipe. Ob prvi moški ekipi še obe svoji ženski, ki bosta imeli težko delo na poti do morebitnega finala. Predvsem to velja za drugo ekipo, ki bo v petek ob 17. uri igrala z Novo KBM Branikom, ki brani pokalni naslov, prva kamniška ekipa pa se bo ob 20. uri pomerila s trenutno vodilno ekipo 1A. DOL za ženske, GEN-I Volleyjem. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 17.00.

  Nova KBM Branik – Calcit Volley II (petek, 21. december, 17.00)

  Minulo soboto sta se mariborska in mlada kamniška ekipa pomerili v 10. krogu 1A. DOL za ženske, z delno izjemo uvodnega niza pa so bile v preostalih dveh nizih velik boljše odbojkarice Nove KBM Branika. Sedemnajstkratne pokalne prvakinje Slovenije, ki so bile v tem tekmovanju najboljše tudi v zadnjih štirih sezonah, so več težav imele na prvem medsebojnem letošnjem srečanju, ko so jim varovanke Francija Obolnarja celo odščipnile niz.

  »Mislim, da v soboto ni bila težava toliko v tem, da smo pred tekmo v Mariboru v nekaj dneh odigrali šest tekem – tu mislim tudi na tiste v mladinski in kadetski kategoriji -, kot v kakovostni razliki. Za nameček tudi nismo bili v polni zasedbi. Vsaka igralka iz prve postave, ki manjka, se nam še kako pozna,« je Franci Obolnar, trener druge kamniške ekipe, dejal o sobotnem prvenstvenem porazu v Mariboru.

  Ne glede na razplet polfinalnega obračuna z Mariborčankami, ki so seveda v tem dvoboju velike favoritinje, je najmlajša ekipa slovenskega državnega prvenstva že z uvrstitvijo med štiri najboljše ekipe krepko presegla pričakovanja.

  »Vsekakor smo z uvrstitvijo na zaključni turnir presegli svoje cilje, vendar to ne pomeni, da bomo v Kanal šli samo na izlet. Prvi cilj bo odigrati dobro tekmo, s čim manj napakami, zavedamo pa se, da čeprav je žogo okrogla, bo težko presenetiti Mariborčanke. Z izjemo Sare Sitar, ki ima zvit gleženj in se nam bo pridružila šele po novem letu, so druge igralke zdrave. Predvsem si želim, da dekleta ne bodo imele treme in da bodo igrale sproščeno,« je še dodal Obolnar.

  Po porazu proti prvi kamniški ekipi so Mariborčanke, ki jih vodi Samo Miklavc, dvignile svojo formo, vodilnim Novogoričankam tudi odvzele točko, uspešne pa so bile tudi v srednjeevropski ligi. Dvig forme so potrdile tudi v sobotnem srečanju z drugo ekipo Calcit Volleyja.

  Calcit Volley – GEN-I Volley (petek, 21. december, 20.00)

  V edini letošnji medsebojni tekmi so Novogoričanke v Kamniku prišle do zanesljive zmage, vendar bi se z malce več sreče na kamniški strani ta tekma lahko končala tudi drugače. »Sreča ali nesreča, dejstvo je, da je bil GEN-I Volley v tem dvoboju boljši nasprotnik. Mi smo naredili preveč lastnih napak in to tako na servisu kot v samem polju, ob takšnem številu napak pa je proti ekipi, kot jo imajo letos Novogoričanke, nemogoče zmagati. Ampak te stvari smo proučili, nanje se pripravljamo in želimo, da bo tekma v Kanalu drugačna,« je poraz v Kamniku komentiral Gregor Rozman, trener prve kamniške ekipe, ki je v torek, morda celo nekoliko presenetljivo, brez večjih težav v pokalu Challenge premagala Ladies in Black iz Aachna. Na tej tekmi so Kamničanke zelo dobro igrale v polju, rešile nekaj težkih žog, vendar so v bile napadalnih akcijah nekajkrat premalo odločne.

  »Nekaj situacij je bilo res takšnih, vendar smo v zadnjem obdobju veliko pozornosti namenili obnovi telesne moči, kar se nam je na zadnjih tekmah nekoliko poznalo. Proti Aachnu so dekleta že delovale bolj sveže kot na tekmah proti Formuli Formisu in SIP Šempetru. Nekako razmišljamo v tej smeri, da bo vrhunec ravno v petek,« je razložil Rozman.

  Novogoričanke so v sredo v Budimpešti igrale svojo prvo tekmo drugega kroga pokala Challenge, kar pomeni, da bodo imele na voljo manj časa za počitek. Bodo pa močnejše za mlado hrvaško korektorico Isabel Petro Kovačić, ki je visoka 192 cm, njen oče pa je nekdanji center košarkarjev Olimpije Emilio Kovačić. »Zagotovo bo to dodatna okrepitev za Novogoričanke, vendar še enkrat, mi smo pred prvenstveno tekmo veliko preveč razmišljali o njihovem načinu igre, njihovih najmočnejših igralkah, premalo pa smo pozornosti posvečali nam samim. To skušamo zdaj spremeniti. Vemo, da ima GEN-I Volley odlično ekipo, da imajo novo igralko, toda s tem se ne smemo obremenjevati. Osredotočiti se moramo na red v svoji hiši in tu bomo morali narediti največji korak, če se bomo želeli uvrstiti v finale,« je še dejal trener Calcit Volleyja, ki je do zdaj dvakrat osvojil pokalno lovoriko, na drugi strani so bile Novogoričanke najboljše štirikrat.

  Dozdajšnje zmagovalke pokala Slovenije

  1991/92 Paloma Branik

  1992/93 Paloma Branik

  1993/94 Paloma Branik

  1994/95 Abes Trade Celje

  1995/96 Infond Branik

  1996/97 Kemiplas Koper

  1997/98 Infond Branik

  1998/99 Infond Meltal

  1999/00 Infond Meltal

  2000/01 Nova KBM Meltal

  2001/02 Nova KBM Branik

  2002/03 Nova KBM Branik

  2003/04 Sladki greh Ljubljana

  2004/05 Sladki greh Ljubljana

  2005/06 Hit Nova Gorica

  2006/07 Hit Nova Gorica

  2007/08 Hit Nova Gorica

  2008/09 Hit Nova Gorica

  2009/10 Nova KBM Branik

  2010/11 Nova KBM Branik

  2011/12 Nova KBM Branik

  2012/13 Calcit Volleyball

  2013/14 Calcit Volleyball

  2014/15 Nova KBM Branik

  2015/16 Nova KBM Branik

  2016/17 Nova KBM Branik

  2017/18 Nova KBM Branik

   

   

  Komentarji