Blizu zmage na Finskem

  Odbojkarji Calcit Volleyja so na prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge gostovali na Finskem, kjer so proti ekipi Savo Volley Kuopio izgubili z 2:3 (22, -17, 24, -23, 8). Povratna tekma bo na sporedu 16. januarja v Kamniku. V soboto, 22. decembra, pa bodo Kamničani na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Kanalu ob 15.30 v polfinalu igrali proti Črnučam.

  Savo Volley Kuopio – Calcit Volley  3:2 (-22, 17, -24, 23, 8)

  Siilinjärvi – Dvorana Ahmon Koulu, gledalcev 725, sodnika: Apanowicz (Nemčija), Bagde (Turčija).

  Savo Volley Kuopio: Siltala 19, Penttinen 1, Mäattänen, Häyrinen 17, Ivanov, Heiskanen, Savonsalmi, Raadik 17, Kawaguchi – libero, Ojansivu 4, Kaatrasalo 2, Leikas (L), Lehtonen 5. Trener: JukkaTuovinen.

  Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 2, Golob (L), Jereb 1, Ratek 1, Vidmar 20, Babkov, Štalekar 10, Lakner 3, Kotnik 8, Štembergar Zupan 18, Ivković 3. Trener: Aleš Hribar.

  Savo Volley Kuopio, ki je lani nastal z združitvijo bolj znanega Sampo Volley Pielavedena in Kuopio Leka Volleyja, in Calcit Volley, sta v svojih državnih prvenstvih trenutno na drugem mestu, obe ekipi pa želita v letošnji sezoni pustiti večjo sled tudi v pokalu Challenge. Čeprav se bo o napredovanju odločalo šele po novem letu v Kamniku, je bil za obe ekipi še kako pomemben njun prvi medsebojni obračun.

  V prvem nizu so bili večinoma v vodstvu domači odbojkarji, ki so tekmo začeli brez svojega reprezentanta Olli-Peekke Ojansiva, zato pa s finsko odbojkarsko legendo Anttijem Siltalo. Finci so vodili z 8:6 in 16:13, pred vstopom v končnico tudi z 21:19. Na 21. točki so jih Kamničani ulovili, delno tudi ob pomoči domače ekipe, ki je v prvem nizu naredila deset lastnih napak, v končnici pa so izkoristili svojo prvo zaključno žogo.

  Če so bili v prvem nizu odbojkarji Kuopia tisti, ki so naredili več lastnih napak, so bili v drugem to Kamničani. V domači ekipi sta se razigrala Siltala in Eetu Häyrinen, za nameček tudi sprejem gostov ni bil več na ravni iz uvodnega niza. Tudi po zaostanku šestih točk (10:16) se varovanci Aleša Hribarja niso približali razigranim domačinom, ki so drugi niz zanesljivo dobili.

  Tudi v tretjem nizu je bila prednost vse do končnice niza na strani domačih odbojkarjev, pri katerih se je razigral še Estonec Andrus Raadik. Kuopio je vodil že z 21:16, vendar se Kamničani niso predali. Predvsem Primož Vidmar in Andrej Štembergar Zupan sta se izkazala z igro v napadu, Kamničani so se izkazali tudi v obrambi, kar je prineslo popoln preobrat in vodstvo Calcit Volleyja z 2:1 v nizih.

  V četrtem nizu so bili po zaostanku dveh točk (14:16) slovenski podprvaki tisti, ki so bili pred vstopom v končnico niza bližje končni zmagi, saj so povedli z 21:19. Tokrat so bili v končnici bolj zbrani finski odbojkarji, tako da je zmagovalca odločal peti niz. V njem so na menjavo strani z dvema točkama prednosti odšli finski odbojkarji, ki do konca tekme niso več popuščali. V kamniški ekipi sta imela Vidmar in Štembergar Zupan premalo pomoči soigralcev, toda tudi minimalni poraz daje Calcit Volleyju realne možnosti za uvrstitev v polfinale pokala Challenge, kamor ga vodi zmaga s 3:0 ali 3:1 v Kamniku.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: “Izgubili smo tekmo, ampak temu ne bi rekel poraz, temveč prvi polčas. Pred tekmo bi za takšen rezultat takoj podpisal in za tem stojim. Res da smo imeli že v četrtem setu narejeno tekmo za 3:1, ampak smo nekaj zadev naredili narobe in se je končalo, kot se je. Izpostavil pa bi igralce s klopi, ki so v dveh setih odigrali zelo lepo končnico – Lakner, Jereb in Ratek. Super prvi polčas, povratna tekma pa bo doma, kamor bi že sedaj lepo povabil navijače. Čestitam vsem fantom za prikazano igro.”

   

  Komentarji