Starejše deklice za začetek s polovičnim uspehom

    V soboto se je s prvim kvalifikacijskim turnirjem začelo letošnje državno prvenstvo v kategoriji starejših deklic. Odbojkarice Calcit Volleyja so bile v prvem krogu polovično uspešne, tako kot tudi dan pozneje, ko so bolj ali manj v isti zasedbi druge tudi na turnirju drugega kroga za uvrstitev v drugo ligo kadetinj.

    Varovanke Katarine Vraber so se v soboto v prvi tekmi turnirja pomerile z ekipo VOLLEYBALLjubljana, v kateri so bile z 2:0 (12, 19) boljše Ljubljančanke. Toda že v drugi tekmi so mlade Kamničanke prikazale veliko boljšo igro in zmagale z 2:0 (16, 20). Žužemberčanke so v zadnji tekmi turnirja pošteno namučile ljubljanske odbojkarice, ki so slavile z 2:0 (22, 25). Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Hana Gašperlin, Hana Varcar, Neja Železnik, Monika Sitar, Ella Čataković, Katerina Đokić, Ronja Česen, Ajda Hribar, Lara Jamšek Puš, Valeria Nicolle Ruiz Campos, Lea Vidmar in Zarja Viser.

    Že dan pozneje je imela večina igralk že novo preizkušnjo, tokrat v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v drugo ligo kadetinj. Spet so bile zanje v njihovi prvi tekmi turnirja usodne Ljubljančanke, le da iz ekipe Vital, ki so zmagale z 2:0 (16, 5). Pred tem je bil Vital z 2:0 (9, 10) boljši tudi od novogoriške ekipe EGN-I sonce II. V zadnji tekmi turnirja so Kamničanke premagale Novogoričanke z 2:0 (21, 15). Kamniška ekipa je igrala v postavi: Evelin Flis, Hana Varcar, Neja Železnik, Monika Sitar, Ella Čataković, Katerina Đokić, Ronja Česen, Ajda Hribar, Lara Jamšek Puš, Valeria Nicolle Ruiz Campos, Ita Martinjaš, Liza Vidmar, Eva Albič in Zarja Viser.

    Ekipa kadetinj II

    »Za nami je, lahko bi rekli, polovični teden. Veseli pa me, da se deklice hitro učijo, iz tekme v tekmo igrajo boljšo odbojko, zato že komaj čakamo naslednji turnir, ki bo pri starejših deklicah že to soboto, od 9. ure naprej, v dvorani OŠ Toma Brejca,« je po koncu minulega tedna dejala Katarina Vraber.