V Mevzi po zaključni turnir

  Obe prvi ekipi Calcit Volleyja v tem tednu čakajo obveznosti v srednjeevropski ligi. Odbojkarice bodo v torek, ob 18. uri, v Zagrebu igrale z Dinamom, odbojkarje pa od torka do četrtka čaka turnir v Komarnu. V torek bodo igrali z domačo ekipo Rieker UJS Komarno (19.00), v sredo bo njihov nasprotnik Spartak Myjava (16.00), v četrtek pa še Maribor (14.00).

  Kamničanke so si v ženski srednjeevropski ligi že zagotovile nastop na zaključnem turnirju, vprašanje je le, na katerem mestu bodo končale redni del tekmovanja. Trenutno imajo tri zmage, tako kot tudi zagrebška Mladost in Swietelsky-Bekescaba, jutri pa bodo igrale le še z zagrebškim Dinamom, ki je do zdaj premagal le Linz. V soboto so varovanke Bruna Najdiča v domačem prvenstvu po izgubljenem uvodnem nizu zanesljivo premagale SIP Šempeter.

  »V 14 dneh, ko smo po novem letu spet začeli s treningi, smo imeli dve tekmi v Ligi prvakinj, kjer smo imeli tudi gostovanje, ob tem pa imamo še težave z boleznijo. Tako že v Nemčiji in danes ni igrala Katja Banko, po samo enem treningu in še tem včeraj, pa je igrala Asja Šen. Ko se vse skupaj sešteje, pride do tega, da smo danes odigrali nekoliko slabše, kljub temu pa si igralke zaslužijo pohvale, da so se dobro odzvale po izgubljenem prvem nizu, garale skozi vso tekmo, na koncu pa smo se nagradili z novo zmago,« je zmago svoje ekipe v domačem prvenstvu komentiral Najdič, ki komaj čaka, da se bodo spet lahko bolj posvetili treningom.

  »Zaključni turnir imamo resda že zagotovljen, vendar bo to tekma, v kateri bomo zagotovo šli na zmago, si pa želim, da bi bilo vseh dvanajst igralk zdravih in da bi lahko vsaj tri tedne normalno trenirali. To v tem trenutku najbolj potrebujemo, kajti prav skozi trening se lahko vrnemo na raven, ki jo je ta ekipa sposobna igrati. Se pravi, da bomo v prihodnjih dneh osredotočeni na trening.«

  Na zelo dobri poti, da si zagotovi nastop na zaključnem turnirju, je tudi moška ekipa Calcit Volleyja, ki je po štirih odigranih tekmah ob Mariboru edina ekipa, ki je v tem tekmovanju še brez poraza. V soboto so Kamničani na Ravnah premagali domači Fužinar SijMetal in to z igro, s katero je bil zadovoljen tudi trener Mladen Kašić, ki čuti, da ekipa spet pridobiva na samozavesti in samozaupanju.

  »Veseli me, da smo spet tam, kjer smo bili v začetku sezone. V zadnjem tednu smo zelo dobro trenirali, svoje je prinesel tudi Dulčev, ki se je dobro vklopil v ekipo. Čeprav je z nami šele nekaj dni, ve vse o ekipi, o njej je prebral vse, kar je lahko in se o njej pozanimal, tako da bomo imeli z njim in Mitrašinovićem veliko prostora za napredovanje. Turnir v Komarnu nam bo prišel prav tudi v tem smislu, da bodo lahko vsi igrali. Poskušali bomo celo, kako se bo obneslo, če bo Košenina namesto na liberu igral na mestu sprejemalca, tako da bo veliko menjav. Najbolj pomembno pa bo, da ekipa ohrani to samozaupanje vase, kajti po poškodbi Bošnjaka smo resda v glavnem zmagovali, vendar je bilo zelo težko,« je pred gostovanjem na Slovaškem dejal Kašić.

  Prvi kamniški nasprotnik bo Komarno, ki je vodilna ekipa slovaškega prvenstva. V srednjeevropski ligi je v petih tekmah v prvem krogu izgubil proti madžarski ekipi MAV Elore-Foxconn, boljša od njega pa je bila tudi Ribola Kaštela. Pri dveh porazih iz petih tekem je tudi Spartak Myjava, četrtouvrščena ekipa slovaškega prvenstva, ki je tudi morala priznati premoč MAV Elore-Foxconnu na prvem turnirju v Szekesfehervarju, na drugem pa je bil boljši od njih Komarno. Mariborčani so, kot smo že omenili, dobili vse štiri dozdajšnje dvoboje.