Mladinci že na polfinalnem turnirju, mladinke še ne

    Na zadnjem turnirju rednega dela prve lige za mladince so bili odbojkarji Calcit Volleyja v Črnučah polovično uspešni, saj so v prvi tekmi izgubili z Brezovico z 1:2 (-19, 16, -11), v drugi pa so bili z 2:0 (28, 22) boljši od Črnuč I. Manj uspeha so imele kamniške mladinke, ki so v 1. ligi – zahod izgubile obe svoji tekmi, z VOLLEYBALLjubljano z 0:2 (-15, -20), z 2:1 (21, -22, 12) pa je bil boljši od njih tudi škofjeloški Lubnik.

    V tekmi, ki je odločala o prvem mestu modre skupine 1. lige za mladince, so varovanci Gašperja Ribiča izgubili uvodni niz, v drugem pa so bili v vseh elementih igre boljši od svojih nasprotnikov. Žal dobre igre iz drugega niza niso prenesli v tretjega, ki ga je Brezovica dobila za 2:1. Navkljub porazu so se Kamničani kot drugouvrščena ekipa zanesljivo uvrstili na polfinalni turnir, ki bo v nedeljo, 4. februarja.

    Kamničani so prvo tekmo odigrali v postavi: Jakob Drolc (podajalec), Gregor Frece (korektor), Miha Okorn in Enej Sladič (sprejemalca), Jon Jensterle in Jurij Oman (blokerja) in Matevž Karadža Pevc (libero). Drugo tekmo je namesto Jurija Omana igral Noel Hostnik, v postavi so bili še: Nejc Okorn, Jaša Skvarč, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Marcel Kotnik in  Domen Bičanič.

    V nekoliko težjem položaju, kar se uvrstitve na polfinalni turnir tiče, so varovanke Tjaše Gadža, ki so v oslabljeni zasedbi nepričakovano izgubile obe tekmi šestega kroga. V prvi so bile boljše od njih Ljubljančanke, v drugi pa Škofjeločanke, ekipi, ki sta pri dnu 1. lige – zahod. Trenutno so četrte, vendar le zmago pred ŽOK Triglav Kranj I. Priložnost za popravni izpit bodo imele v nedeljo, 4. februarja, ko se bodo v Škofji Loki še enkrat pomerile z Lubnikom in ATK Grosupljem, ki je z zmago več mesto pred njimi.