V Mariboru pokalne zmagovalke proti državnim prvakinjam

  Odbojkarice Calcit Volleyja in Nove KBM Branika so se v letošnji sezoni pomerile dvakrat, obakrat so bile boljše Kamničanke, ki so tudi slavile v finalu Pokala Slovenije. Njihov tretji letošnji obračun, ki bo veljal tudi za srednjeevropsko ligo, bo na sporedu v petek, 8. februarja, ko bodo Mariborčanke v 15. krogu 1A. DOL za ženske ob 18. uri v dvorani Lukna v vlogi domačink.

  V torek so Kamničanke na prvi četrtfinalni tekmi pokala Challenge pričakovano morale priznati premoč domači ekipi Saugella Monza. Če so v prvih dveh nizih trenutno petouvrščeni ekipi italijanske Serie A še nudile dostojen odpor, so bile v tretjem v popolnoma podrejenem položaju. »Navkljub kakovostni razliki ni opravičila za našo slabo igro. Vem, da je težko igrati proti tako visokemu bloku, kot ga imajo Italijanke, vendar nismo izkoristili drugih priložnosti, ki so se nam ponudile,« s predstavo svojih varovank v Italiji ni bil zadovoljen Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja,

  Na poraz v Monzi bodo morale slovenske pokalne zmagovalke hitro pozabiti, saj je pred njimi veliko pomembnejši obračun z Mariborčankami. Tudi zato, ker bi z morebitno zmago Kamničanke naredile velik korak proti najmanj drugemu mestu po koncu rednega dela državnega prvenstva. To bi tudi pomenilo, da jim ne bi bilo treba igrati četrtfinalnih tekem končnice.

  »V petek bomo morali prikazati najmanj dva razreda boljšo igro, da bi se z gostovanja v Mariboru vrnili z zmago. Dobro poznamo kakovost Nove KBM Branika, ki bo zagotovo izkoristila vsako našo napako, zato bomo morali dvigniti raven svoje igre, zbranost in se popolnoma osredotočiti na tekmo,« pred petkovo tekmo razmišlja Rozman, ki se dobro zaveda, da bodo bankirke še dodatno motivirane, saj so obe tekmi v letošnji sezoni proti Calcit Volleyju izgubile. Še zlasti jih boli poraz v finalu Pokala Slovenije. »Tega se še kako dobro zavedamo in prav zato bomo morali pokazati veliko, veliko boljšo igro, kot smo jo v Monzi.«

  Ker po finalu Pokala Slovenije ne Kamničanke ne Mariborčanke niso imele na voljo težjih tekem, če seveda odštejemo tekmi Calcit Volleyja z Olomoucem v srednjeevropski ligi in z Monzo v pokalu Challenge ter tekmo Nove KBM Branika s Slavijo iz Bratislave v srednjeevropski ligi, sta obe ekipi nekoliko v negotovosti glede svoje trenutne forme. »Mislim, da sama forma ne bo veliko vplivala na to, kdo bo zmagal, saj vsi vemo, kakšen naboj je prisoten na naših medsebojnih tekmah. To bo tekma zase, ki jo bo treba od prve do zadnje točke odigrati zbrano in borbeno. Oboji dobro vemo, kaj nam ta tekma v nadaljevanju državnega prvenstva lahko prinese,« je še dejal trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Čeprav bo petkov obračun štel tudi za srednjeevropsko ligo, je to za kamniško ekipo nepomemben podatek, saj nima več možnosti, da bi se uvrstila na zaključni turnir, medtem ko je Nova KBM Branik po rednem delu tekmovanja na prvem mestu.

  Pari 15. kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 8. februar: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18.00), sobota, 9. februar: Calcit Volley II – Luka Koper (ŠD Kamnik, 16.30), GEN-I Volley – Roto-Kema Puconci (dvorana OŠ Milojke Štrukelj, 16.30), nedelja, 10. februar: Ljutomer – SIP Šempeter (ŠD ŠIC Ljutomer, 18.00), sreda, 13. februar: Ankaran Hrvatini – Formula Formis (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00).

  Komentarji