Samozavestno in borbeno

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki je trenutno na osmem mestu prvenstvene lestvice, bo v 15. krogu 1A. DOL za ženske v soboto gostila Luko Koper. Tekma se bo začela ob 16.30 v športni dvorani Kamnik.

  Za odbojkaricami druge kamniške ženske ekipe so, z izjemo Ankaran Hrvatinov, tekme proti ekipam z vrha prvenstvene lestvice. Čeprav so na večini teh tekem prikazale všečno predstavo, to ni bilo dovolj, da bi prišle do želenih točk, brez njih pa so ostale tudi v dvoboju z neposrednimi konkurentkami za obstanek v ligi.

  »Da, res je, tekma proti Ankaranu se ni izšla po naših željah, vendar nismo obupale, še vedno trdo treniramo in se pripravljamo na prihajajoče tekme. Sprva se je na treningih seveda poznalo rahlo razočaranje nad izidom finalnega turnirja mladinskega državnega prvenstva, vendar smo se hitro zavedale, da sezone še zdaleč ni konec. Z vsakim treningom, mislim da, napredujemo in stopnjujemo svojo formo,« je prepričana Špela Lužovec, ena redkih v drugi ekipi Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni ni igrala tudi za mladinsko kamniško ekipo.

  V soboto v Kamnik prihaja Luka Koper, ki ima na prvenstveni lestvici pet točk več, Koprčanke pa so v prvem delu sezone slavile v domači dvorani. Gre za izkušeno ekipo, v kateri sta tudi dve nekdanji slovenski reprezentantki, Marina Cvetanovič in Maja Pahor, v napadu pa je najbolj nevarna Iman Isanović.

  »V prvi vrsti bomo morale paziti na to, da bomo naredile čim manj lastnih napak, nato pa bomo morale ‘pritisniti’ s servisom in na ta način nasprotnice oddaljiti od mreže ter slabiti njihov napad. Imele pa bomo prednost domače dvorane in naših zvestih navijačev, ki nam z glasnim spodbujanjem dajejo še dodatno energijo,« pot do zmage vidi kamniška sprejemalka, ki sodi tudi med najbolj učinkovite igralke v svoji ekipi.

  Do konca rednega dela državnega prvenstva kamniške princeske v prihodnjem krogu čaka težko gostovanje v Hočah pri ekipi Formula Formis, ki je realno močnejša od njih, zato pa bosta zanje toliko pomembnejša obračuna s Pucončankami doma in Ljutomerčankami v gosteh. »Pred začetkom zelene skupine bomo morale osvojiti čim več točk, še zlasti proti našim neposrednim konkurentkam v boju za obstanek. Seveda bi bilo zelo dobro, če bi v prihodnjem krogu presenetile Formulo Formis, ki je višje na prvenstveni lestvici, saj bi si z vsako osvojeno točko izboljšale svoj položaj.  V vse prihodnje tekme pa moramo predvsem vstopati samozavestno in borbeno,« je odločna Špela Lužovec.

  Pari 15. kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 8. februar: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18.00), sobota, 9. februar: Calcit Volley II – Luka Koper (ŠD Kamnik, 16.30), GEN-I Volley – Roto-Kema Puconci (dvorana OŠ Milojke Štrukelj, 16.30), nedelja, 10. februar: Ljutomer – SIP Šempeter (ŠD ŠIC Ljutomer, 18.00), sreda, 13. februar: Ankaran Hrvatini – Formula Formis (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00).

  Komentarji