Zagrebški blok previsok za domače odbojkarje

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga rednega dela srednjeevropske lige doma izgubili z zagrebško Mladostjo z 1:3 (22, -21, -20, -21). Že v soboto varovance Aleša Hribarja čaka nova težka preizkušnja, saj bodo v 15. krogu 1. DOL za moške v soboto, 9. februarja, gostovali v Kanalu. Tekma se bo začela ob 19. uri, v sredo, 13. februarja, pa bodo ob 20. uri na povratni četrtfinalni tekmi pokala Challenge gostili Vero Volley Monzo.

  Calcit Volley – Mladost Zagreb  1:3 (22, -21, -20, -21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Isajlović, Petsche (oba Avstrija).

  Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Golob (L), Jereb 1, Podobnik 2, Ratek 2, Vidmar 8, Kvas, Babkov 13, Lakner 7, Kotnik 6, Štembergar Zupan 17, Ivković 2, Lazar 4. Trener: Aleš Hribar.

  Mladost Zagreb: Đirlić, Sabljak 13, Radoš (L), Nikačević 19, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček 25, Šarčević (L), Mišura, Jurić, Prlić 6, Marelić 1, Krnić 4, Dukić 9. Trener: Rade Malević.

  V prvem delu tekmovanja so Zagrebčani v začetku novembra premagali Kamničane, ki so si minuli petek s točko v Zwettlu praktično že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, ne pa še tudi tretjega mesta, s katerim bi se v polfinalu izognili ACH Volleyju. Tudi zato je bila nocojšnja tekma za varovance Aleša Hribarja toliko pomembnejša, vendar se ni končala po njihovih željah.

  Prvi niz se za domačo ekipo ni začel dobro, kajti na servis Kruna Nikačevića so gostje s tremi zaporednimi bloki povedli s 7:2, vendar njihovo visoko vodstvo ni trajalo dolgo. Po polminutnem odmoru so se Kamničani hitro vrnili v igro in na servis Luke Lazarja, z blokom Jureta Laknerja in uspešnim napadom Primoža Vidmarja izid na osmi točki izenačili. Do izida 21:21 sta se ekipi menjavali v vodstvu, Zagrebčani so se predvsem izkazali v bloku, toda v končnici bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so preko Andreja Štembergarja Zupana izkoristili že prvo zaključno žogo.

  Luka Lazar se je s servisi izkazal tudi na začetku drugega niza, ko je z asom poskrbel za domače vodstvo z 8:4. Tokrat so bili Zagrebčani tisti, ki so se po polminutnem odmoru vrnili v igro in z novim blokom, devetim na tekmi, povedli z 9:8, s točko Marka Sedlačka pa z 10:8. Domači trener je zamenjal oba sprejemalca, v igro najprej poslal mladega Tea Podobnika, ki se je minuli petek v Pliberku izkazal na tekmi proti Posojilnici Aich/Dobu, nato pa še Domna Kotnika, kar ni prineslo preobrata. Gostje so izkoristili nekaj nezbranosti v domači ekipi in prišli do petih točk prednosti (19:14). Na manj kot tri točke zaostanka domači ekipi ni več uspelo, izenačenje v nizih pa je potrdil Nikačević.

  Boljšo igro so zagrebški odbojkarji prikazali tudi na začetku tretjega niza. Povedli so s 4:0 in šele po polminutnem odmoru je Podobnik dosegel prvo kamniško točko v četrtem nizu, z blokom Domna Kotnika pa sta bili ekipi na šesti točki že skupaj. Po dveh lastnih napakah gostov so Kamničani v tretjem nizu prvič povedli (9:8), z odličnim servisom pa je Štembergar Zupan poskrbel za domače vodstvo s 16:13, ki se je s tremi zaporednimi točkami gostov hitro stopilo. Niz se je končal podobno, kot se je začel, s tremi zaporednimi točkami Zagrebčanov, ki so še naprej prevladovali v bloku. V prvih treh nizih so v tem elementu igre dosegli kar 15 točk.

  V četrtem nizu je Hribar v igro vrnil Vidmarja, Ivkovića in Babkova. Domačini so po zaslugi boljšega servisa povedli s 6:3, vendar so Zagrebčani po njihovi lastni napaki prvič v tem nizu prišli do vodstva (13:12). Z boljšo igro v bloku so si gostje pred vstopom v končnico niza priigrali štiri točke prednosti (20:16), toda z dvema zaporednima blokoma, tokrat Kamničanov, so vodili le še z 20:19. A do preobrata ni prišlo, tekma pa se je končala s 26-tim blokom Zagrebčanov.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Ne samo, da nisem zadovoljen z našo igro, pač pa sem zelo jezen. S takšnim pristopom se pred svojimi navijači ne igra tekme. Pred sobotno tekmo v Kanalu se bomo morali pošteno zamisliti sami nad sabo.«

  Komentarji