V Ljutomer po četrto zmago v sezoni

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je bila v drugem delu sezone v 1A. DOL za ženske nekajkrat blizu vsaj točke, vendar se ji do nje še ni uspelo dokopati in je še vedno pri devetih. Vendar imajo kamniške princeske v zadnjih dveh krogih priložnost, da redni del sezone končajo najmanj na osmem mestu, morda tudi na sedmem, eden od pogojev za to pa sta zmagi proti Ljutomeru in Roto-Kemi Puconcem. Z Ljutomerčankami bodo igrale v nedeljo ob 18. uri v gosteh.

  Varovanke Francija Obolnarja so v minulem krogu v Hočah spet prikazale igro, s katero so navduševale večji del prvega dela sezone, v katerem so bile najbolj prijetno presenečenje v 1A. DOL za ženske. »Za nami je obdobje težkih tekem in slabih iger. V soboto smo se v Hoče odpravile s ciljem, da spet stopimo skupaj in odigramo dobro tekmo. Čeprav se je to zdelo težko, saj zadnje čase v igri nismo ravno blestele, smo tokrat prikazale boljšo igro. Vsak niz smo začele z veliko energije in željo po uspehu. To se je poznalo tudi v igri. Delovali so vsi elementi, predvsem na začetku vsakega niza nismo imele težav, borile smo se za vsako točko, žal pa nam je ob koncu začela popuščati zbranost. Od tu tudi večje število lastnih napak, ki so bile usodne za nas, vendar menim, da smo prikazale boljšo igro kot na zadnjih tekmah, zato upamo, da se bo to le stopnjevalo,« je o tekmi v Hočah spregovorila Zala Špoljarič, ki na mestu proste igralke vse bolj opozarja nase. Tudi od njene igre bo odvisno, ali se bodo Kamničanke iz Ljutomera vrnile s tako želeno zmago.

  »Najbolj pomembne tekme v sezoni šele prihajajo in prva od teh je že to nedeljo v Ljutomeru. Zagotovo bo zmago težje doseči v gosteh, vendar pa menim, da je ekipa dovolj motivirana in pripravljena, da to dosežemo. Kot prvo bomo morale zagotoviti, da bomo delovale kot ekipa, pokazati bomo morale željo, se boriti in prikazati svojo najboljšo igro, s tem bo uspeh prišel sam od sebe,« je prepričana slovenska kadetska reprezentantka.

  Ob morebitni zmagi v Ljutomeru bi v zadnjem krogu na prvenstveni lestvici dokončno prehitele Pucončanke na osmem mestu in morebiti celo prehitele Ankarančanke, ki imajo trenutno pet točk več. »Seveda si želimo imeti čim boljše izhodišče v zeleni skupini in z dvema zmagama lahko to dosežemo. Naše načrte o boljši uvrstitvi nam je malce pokvarila izgubljena tekma proti Ankaranu, vendar pa imamo zdaj odlično priložnost, da popravimo napako in v nadaljevanju tekmovanja zabeležimo čim več točk. Zagotovo bi lahko imele še kakšno točko več, žal pa v drugi del tekmovanja nismo vstopile ravno obetavno. Imele smo kar nekaj težav in naša igra ni bila dovolj dobra, da bi lahko to dosegle. Dejstvo je, da napak za nazaj ne moremo popraviti, smo pa pripravljene storiti vse, da spet pokažemo dobro igro in si tudi za prihodnje leto zagotovimo igranje med najboljšimi slovenskimi klubi,« je želja Zale Špoljarič.

  Pari 17. kroga 1A. DOL za ženske

  Sobota, 23. februar: Calcit Volley – Formula Formis (ŠD Kamnik, 17.00), Ankaran Hrvatini – GEN-I Volley (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00), Roto-Kema Puconci – Luka Koper (Zelena dvorana Puconci, 18.00), nedelja, 24. februar: Ljutomer – Calcit Volley II (ŠD ŠIC Ljutomer, 18.00), sreda, 27. februar: Nova KBM Branik – SIP Šempeter (ŠD Lukna, 18.00).

  Komentarji