Tokrat proti Rogožankam brez izgubljenega niza

  Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga 1A. DOL za ženske doma premagale Formulo Formis s 3:0 (20, 18, 21). V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva bodo Kamničanke v soboto, 2. marca, gostovale v Novi Gorici pri vodilni ekipi GEN-I Volleyja. Tekma se bo začela ob 18.00.

  Calcit Volley – Formula Formis  3:0 (20, 18, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica).

  Calcit Volley: Kotnik 6,  P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 6, Pogačar 7, Kostić 17, Janežič (L), Charuk 11, Kaker 6, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  Formula Formis: Bavdaž 11, Milosavljević 2, Sešel (L), Ajnihar 1, Ertl, Godec, Vovk 8, Košenina 7, Džaković 9, Šalamun, Štampar 2. Trener: Iztok Kšela.

  V letošnji sezoni so se Kamničanke in Rogožanke do nocojšnje tekme pomerile trikrat, vse tri so se končale šele v tie-breaku, več uspeha pa so imele varovanke Gregorja Rozmana, ki so v četrtfinalu Pokala Slovenije svoje nasprotnice izločile v zlatem nizu, dobile pa so tudi tie-break v prvenstvenem obračunu.

  V uvodnem nizu so prve do nekoliko večje prednosti z blokom Nine Kotnik prišle domače odbojkarice, ki so gostjam pobegnile za tri točke (8:5). Toda Rogožanke so jim z dvema zaporednima točkama Teje Bavdaž odgovorile z vodstvom 10:8, po polmunutnem odmoru pa je Tina Kaker poskrbela za izenačenje na deseti točki, Eva Pogačar pa z asom za ponovnih plus tri za Calcit Volley (13:10). Čeprav so se jim gostje še približale na točko zaostanka (13:14), so Kamničanke na servis Polone Marušič in po točki Lucy Charuk pobegnile na pet točk prednosti (19:14). Prednost petih točk je bila tudi ob koncu niza, ki ga je končala Kakerjeva, vendar so odbojkarice Formule Formisa pri izidu 20:22 že pošteno zapretile domači ekipi.

  Tudi v drugem nizu so Kamničanke na servis Olivere Kostić prve prišle do bolj otipljive prednosti, zato je gostujoči trener Iztok Kšela pri zaostanku štirih točk (3:7) vzel prvi polminutni odmor. Čeprav so se njegove varovanke z asom Danijele Džaković domačinkam hitro približale na točko zaostanka (6:7), so razigrane Kamničanke s serijo točk prišle že do sedmih točk prednosti (15:8). Po novem polminutnem odmoru so Rogožanke sicer dosegle tri zaporedne točke, toda s serijo dobrih servisov je imela Nina Kotnik največ zaslug za neulovljivih 19:11 za Calcit Volley. Niz se je končal z napako gostij na servisu, ki so pred tem rešile dve zaključni žogi.

  V tretjem nizu so kamniške odbojkarice na servis Kakerjeve povedle s 3:0, blokerka Calcit Volleyja pa je z dobro reakcijo na mreži vodstvo domače ekipe povečala na štiri točke (7:3). Domačinke so tudi v nadaljevanju niza ohranile potrebno zbranost in po napaki gostij prišle do petih točk prednosti (15:10). V obrambi se je nekajkrat izkazala Leja Janežič, ki je rešila nekaj že na videz nerešljivih žog, v napadu pa je Eva Pogačar imela dovolj razpoloženih soigralk, da so v končnico niza Kamničanke vstopile z vodstvom 21:16. Do konca tekme je domači trener Gregor Rozman vzel oba polminutna odmora, Kšela še enega, na servis Anje Ertl in po lastni kamniški napaki pa je bilo le še 23:21 za domačo ekipo. Toda z blokom Pogačarjeve so Kamničanke le prišle do treh zaključnih žog za končno zmago, ki jo je z asom potrdila Katja Mihalinec.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Imeli smo teden dni časa, da se dobro pripravimo na Formulo Formis, iskreno rečeno pa si tudi nismo želeli z njimi še četrtič v sezoni igrati tie-breaka. Pristop je bil pravi ne glede na težave, s katerimi se sooča Formula Formis, odigrali smo zrelo tekmo, držali smo se dogovorjenega. Sicer ni bila briljantna tekma z naše strani, vendar je bilo to dovolj za zmago.«

  Iztok Kšela, trener Formule Formisa: »Danes ni bilo enega klika v naši ekipi, da bi prišli do serije zaporednih točk in naredili tekmo bolj zanimivo. Domačinke so ves čas kontrolirale igro, mi pa, ko smo padli na sprejemu, nismo več imeli možnosti za presenečenje. Ni kaj, Calcit je danes zmagal zasluženo. Naš cilj na prihodnjih tekmah je, da v četrtfinalu končnice premagamo Šempeter in se uvrstimo v polfinale.«

   

   

  Komentarji