Charukova optimistična pred dvobojem z Rogožankami

  Kamničanke so trenutno na drugem mestu v 1A. DOL za ženske, ki jim zagotavlja neposredno uvrstitev v polfinale končnice državnega prvenstva. Do konca rednega dela odbojkarice Calcit Volleyja čakata še dve tekmi, že v soboto se bodo v svoji športni dvorani pomerile z vedno neugodno Formulo Formis. Tekma se bo začela ob 17. uri, teden dni pozneje pa se bodo v Novi Gorici pomerile še z vodilnim GEN-I Volleyjem.

  Po zmagi nad Ankaranom Hrvatini v 15. krogu državnega prvenstva so imele varovanke Gregorja Rozmana sedem dni časa, da se v miru pripravijo na najpomembnejši del sezone, ki se začenja že s sobotnim gostovanjem Formule Formis. Rogožanke so v letošnji sezoni že pošteno namučile Kamničanke. V četrtfinalu Pokala Slovenije so poznejše zmagovalke do finalnega turnirja prišle šele v zlatem nizu, v državnem prvenstvu pa so Formuli Formisu oddale točko, ki bi jim v boju za končno prvo mesto prišla še kako prav.

  »Res je, v prvem delu sezone nas je Formula Formis pošteno namučila, vendar smo v tistem obdobju imele nekaj težav s sestavo ekipe, prav tako še nismo bile uigrane. Mislim, da smo zdaj močnejše, zavedamo pa se, da nas čaka vse prej kot lahka tekma, vendar verjamem, da bomo osvojile vse tri točke,« je prepričana Lucy Charuk, ki se je po poškodbi Katje Mihevc po petih letih spet vrnila v Kamnik.

  »Mislim, da je Calcit Volley v tem času, ko me ni bilo, napredoval kot klub. Organizacija je bolj profesionalna, večje je tudi število podpornega osebja, ki nam je na voljo. Ker sem imela s klubom v svojem prvem obdobju odlične odnose, se mi ni bilo težko vrniti v Kamnik. Upam, da bomo tokrat še bolj uspešne in da bomo pokalnemu naslovu dodale še naslov državnih prvakinj,« je želja 29-letne kanadske blokerke, ki s tekme na tekmo dokazuje, da je resnično velika okrepitev kamniškega kluba. Ne samo na igrišču, pač pa tudi izven njega.

  Minulo soboto so Kamničanke Ankarančankam oddale niz, vendar je zato tudi opravičilo, kajti le dva dni pred tem so igrale odlično tekmo proti Monzi v četrtfinalu pokala Challenge. »Pred tekmo z Ankaranom smo imele dve težko preizkušnji, najprej v Mariboru, nato še z Italijankami. Normalno je, da ima vsaka ekipa vzpone in padce, tudi me smo jih imele proti Ankarančankam, vendar naša zmaga niti trenutek ni bila vprašljiva,« se je Charukova dotaknila zadnje prvenstvene tekme in dodala: »Pred petimi leti slovenska liga ni bila tako močna. Takrat smo z Novo KBM Branikom odstopali od ostalih, letos je tu še GEN-I Volley, ki je zelo zelo močan. Vsekakor nas čaka še zanimiva sezona, moja velika želja pa je, da bi jo končali z naslovom državnih prvakinj.«

  Pari 17. kroga 1A. DOL za ženske

  Sobota, 23. februar: Calcit Volley – Formula Formis (ŠD Kamnik, 17.00), Ankaran Hrvatini – GEN-I Volley (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00), Roto-Kema Puconci – Luka Koper (Zelena dvorana Puconci, 18.00), nedelja, 24. februar: Ljutomer – Calcit Volley II (ŠD ŠIC Ljutomer, 18.00), sreda, 27. februar: Nova KBM Branik – SIP Šempeter (ŠD Lukna, 18.00).

  Komentarji