V Kopru še zadnja lažja tekma letos

  Aktualne slovenske državne in pokalne podprvakinje so v soboto v domačem prvenstvu po skoraj letu dni spet premagale Novo KBM Branik, dobro formo pa so potrdile še s sredino zmago v četrtem krogu srednjeevropske lige nad madžarskimi branilkami naslova. V soboto bodo odbojkarice Calcit Volleyja v sedmem krogu 1. DOL za ženske ob 19. uri gostovale v Kopru pri ekipi Ankaran Hrvatini, kar bo njihova zadnja lažja tekma v letu 2018.

  Po gostovanju v Kopru čaka varovanke Gregorja Rozmana v sredo, 28. novembra, tekma prvega kroga pokala Challenge v Bratislavi pri tamkajšnji Slaviji, ki je Kamničanke v srednjeevropski ligi konec oktobra enkrat že premagala. Izredno pomembno tekmo bodo odigrale le tri dni pozneje, ko bodo morale na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije najmanj s 3:1 premagati neugodno Formulo Formis, če se bodo želele pridružiti svoji drugi ekipi na zaključnem turnirju pokala Slovenije. S tem pa serije težkih tekem še ne bo konec, kajti v domačem prvenstvu se bodo v soboto, 8. decembra, pomerile z neporaženim GEN-I Volleyjem. Med tema dvema tekmama bodo igrale povratno tekmo prvega kroga pokala Challenge s Slavijo in v primeru zmage še prvo tekmo osmine finala. Če bo šlo vse po napovedih, bodo za konec leta 2018 igrale še na zaključnem turnirju slovenskega pokalnega tekmovanja.

  »Pred nami je izredno naporno obdobje, v katerem si težke tekme sledijo ena za drugo, vendar bodo te tekme dale tudi odgovor, česa se v letošnji sezoni lahko nadejamo. Iz tekme v tekmo pričakujem našo boljšo igro in upam na čim več zmag,« je v pričakovanju napornega ritma Polona Marušič, ki je s sestro dvojčico Špelo pred letošnjo sezono okrepila kamniško ekipo. V sredo je odlično zamenjala obolelo Evo Pogačar in samo potrdila, da imajo Kamničanke tudi v letošnji sezoni dve kakovostni podajalki.

  »Vedele smo, da proti Madžarkam nimamo česa izgubiti. Res je, da so Bekescsabi manjkale nekatere ključne igralke, vendar jih nismo podcenjevale. V tekmo smo vstopile odločno, predvsem pa smo delovale kot ekipa. Na začetku sezone smo imele nekaj težav s poškodbami, predvsem tista Katje Mihevc nas je nekoliko presekala, toda tekma z Branikom je pokazala, da smo na pravi poti. Mislim, da to še ni bila naša najboljša igra in vse delamo v smeri, da bomo v prihodnje zaigrale še bolje. Že vse od pripravljalnega obdobja naprej treniramo dobro, zato sem prepričana, da se bo naša forma samo še stopnjevala,« je prepričana 19-letna odbojkarica iz Avč pri Kanalu, ki pa nikakor ne podcenjuje sobotnih nasprotnic.

  »Čeprav so Ankarančanke v sredo izpadle v pokalu proti naši drugi ekipi in so na papirju šibkejše, jih ne smemo podcenjevati. Zmaga zagotovo ne bo prišla sama od sebe, je pa res, da je takšne tekme včasih najtežje igrati, saj vsi pričakujejo našo gladko zmago, vendar Ankaran še zdaleč ni slaba ekipa,« opozarja študentka prvega letnika Fakultete za šport. »V Kamniku se s sestro Polono odlično počutiva, dekleta so naju lepo sprejele in zelo dobro se razumemo. GEN-I Volley sem zapustila predvsem zaradi študija, nato pa se mi je ponudila priložnost, da se pridružim Calcit Volleyju,« je svoj prihod v Kamnik opisala Špela Marušič.

  V sedmem krogu velja omeniti še derbi v Mariboru, kjer bodo aktualne državne prvakinje v nedeljo gostile GEN-I Volley, ob Kamničankah edino neporaženo ekipo v 1A. DOL za ženske.

  Pari 7. kroga 1A. DOL za ženske:

  Sobota, 24. november: Calcit Volley II – Formula Formis (ŠD Kamnik, 16.30), Ankaran Hrvatini – Calcit Volley (dvorana OŠ Koper, 19.00), Ljutomer – Luka Koper (ŠD ŠIC Ljutomer, 19.00), Roto-Kema Puconci – SIP Šempeter (Zelena dvorana Puconci, 18.00), nedelja, 25. november: Nova KBM Branik – GEN-I Volley (ŠD Lukna, 19.00).

   

   

   

  Komentarji