Ogrevanje za sredino tekmo v pokalu Challenge

  Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so v šestem krogu 1. DOL za moške ugnali Salonit Anhovo, so v tem tednu končno lahko v miru trenirali in se pripravili na novo serijo tekem v ritmu sobota – sreda, ki bo trajal vse do zaključnega turnirja pokala Slovenije. V soboto bodo ob 19.30 gostovali v novi športni dvorani OŠ Maksa Pečarja, kjer se bodo pomerili s Črnučami, ki jih tudi v letošnji sezoni vodi njihov nekdanji trener Marko Brumen.

  Od 27. oktobra do 17. novembra so varovanci Aleša Hribarja odigrali osem tekem, v tem obdobju pa so v domačem prvenstvu zabeležili štiri zmage, eno v srednjeevropski ligi, v pokalnem tekmovanju pa so se proti Mariborčanom uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije. Praznih rok so ostali le v Zagrebu v srednjeevropski ligi.

  »V tem tednu smo veliko pozornosti namenili regeneraciji, saj so bile za nami težke in pomembne tekme. Tudi zato je bil ta teden kot nalašč zato, da se malce oddahnemo in pripravimo na nadaljevanje sezone. Za nami je dokaj uspešno obdobje, ki ga je malce skalil le poraz v Zagrebu, kajti na ta način se bomo morali še bolj potruditi, da se bomo uvrstili na zaključni turnir. Nam pa je to že uspelo v pokalnem tekmovanju, kar pa je bilo v tem trenutku najbolj pomembno. Na žalost se je poškodoval Tine Kvas, tako da smo zdaj le na enem podajalcu, zaradi česar imamo manjše težave na treningu. Upam, da nam bo kmalu lahko priskočil na pomoč,« se je minulega dogajanja dotaknil Jure Lakner, ki tudi v tej sezoni v igro sicer vstopa v glavnem s klopi, vendar svoje delo opravlja več kot odlično.

  Sobotni tekmec kamniške ekipe naj bi bil na papirju nekoliko lažji, saj Črnučani v dozdajšnjih šestih tekmah še niso osvojili točke, toda vodi jih Marko Brumen, nekdanji trener Kamničanov. Po koncu minule sezone so Črnučani ostali praktično brez prve postave, prav vsi novinci pa so še brez pravih prvoligaških izkušenj. Z Brumnovimi varovanci se bodo pomerili tudi v polfinalu pokala Slovenije.

  »Marko Brumen zelo dobro pozna karakteristike naše ekipe, saj je mnoge od nas nekaj let tudi treniral. Zato bomo morali še toliko bolj resno vstopiti v tekmo. Tudi sicer nam naš zdajšnji trener ves čas govori, da moramo v vsako tekmo vstopiti, kot da je to finalna in s tem se popolnoma strinjam, kajti le tako si lahko preprečimo daljše tekme proti ekipam, ki so na seznamu t. i. lažjih. Na ta način se tudi naši nosilci igre lahko bolj spočijejo za pomembnejše tekme v sezoni, teh pa bo do konca leta veliko,« opozarja 25-letni bloker Calcit Volleyja.

  Že v sredo se bodo Kamničani spet podali v Evropo. Pred njimi je dvoboj prvega kroga pokala Challenge. Njihov nasprotnik bo švicarski Biogas Volley Näfels (povratna tekma bo na sporedu teden dni pozneje), v primeru zmage pa jih, bodo podobno kot lani, pred zaključnim turnirjem čaka še prva tekma osmine finala. V domačem prvenstvu bodo po sobotni v Črnučah do konca leta igrali še s Panvito Pomgrad v gosteh ter z Mariborom in Hišo na kolesih doma, vmes bodo 12. decembra v srednjeevropski ligi gostili Posojilnico Aich/Dob.

  »Prav zaradi prihajajočega meseca smo v temu tednu naredili nekakšen počitek. Dejstvo je, da bo mesec, ki je pred nami, izredno težak, še težji od minulega. Prvi cilj je sicer domače pokalno tekmovanje, korak naprej pa si želimo narediti tudi v pokalu Challenge. Glede na to, da smo pred začetkom sezone veliko pozornosti namenili telesni pripravljenosti, bi moralo biti v nas dovolj energije, da vse to zdržimo,« je prepričan Jure Lakner, eden najbolj hvaležnih igralcev v kamniški ekipi.

  Pari 7. kroga 1. DOL za moške

  Petek, 23. november: Hoče – Krka (VŠD Hoče, 20.00), sobota, 24. november: Črnuče – Calcit Volley (dvorana OŠ  Maksa Pečarja, 19.30), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 18.00), Šoštanj Topolšica – Hiša na kolesih (ŠD Šoštanj, 19.00), Salonit Anhovo – Maribor (ŠD Kanal, 19.00).

   

  Komentarji