Kamniške princeske v soboto s Formulo Formisom

  Za največje presenečenje v letošnjem pokalnem tekmovanju so poskrbele odbojkarice druge ženske Calcit Volleyja, ki so se v sredo uvrstile na zaključni turnir. Kamniški navijači jih bodo lahko pozdravili v soboto, 24. novembra, ko bodo v sedmem krogu 1A. DOL za ženske gostile Formulo Formis, trenutno petouvrščeno ekipo državnega prvenstva. Tekma se bo začela ob 16.30.

  Kamniške princeske, kot domači navijači imenujejo odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja, so po obetavnem začetku v svoji prvi prvoligaški sezoni na zadnjih dveh tekmah prikazale nekoliko slabšo igro, zato je bilo pred povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije v njihovem taboru več nervoze kot običajno. Vendar je ta hitro minila, z odlično igro v drugem in tretjem nizu pa so prišle do želenih dveh nizov, ki sta jih popeljala med štiri najboljše ekipe slovenskega pokalnega tekmovanja.

  »Celotna ekipa si je po dveh nekoliko slabše odigranih tekmah v domačem prvenstvu želela, da se spet pokaže v pravi luči. Mislim, da smo v svoji nameri tudi uspele. Zagotovo smo imele vse precej treme, vendar nas ta trema ni pokopala, pač pa le še bolj dvignila. Najbolj pomembno je bilo, da se niti v enem trenutku nismo predale, tako da bi izpostavila našo borbenost in povezanost celotne ekipe,« je pot do zmage v Kopru opisala Sara Sitar.

  Glede na to, da so Kamničanke Ankarančanke premagale tudi v drugem krogu državnega prvenstva, je očitno, da varovankam Francija Obolnarja njihova igra leži. »Ankarančanke so bile na povratno tekmo veliko bolje pripravljene na nas kot na prejšnjih dveh tekmah. Predvsem se je to pokazalo v prvem nizu, ki smo ga izgubile na razliko, smo pa v drugem in tretjem pokazale večjo željo in oba niza tudi dobile, kar je bilo dovolj za uvrstitev na zaključni turnir.«

  A časa za slavje Sitarjeva in soigralke nimajo na pretek, kajti v soboto se bodo doma pomerile s Formulo Formis, do zaključnega turnirja pokala Slovenije pa jih čakata izredno pomembni tekmi s Puconci in Ljutomerom. »Za sobotno tekmo kakšnih posebnih pričakovanj nimam, pomembno bo le, da pokažemo čim boljšo igro, se borimo in niti v enem trenutku ne popustimo. Gostje bodo seveda v vlogi favoritinj, saj so izkušnje na njihovi strani, toda če se bomo držale dogovora, nam jih mora uspe tudi premagati,« se vnaprej ne predaja 18-letna blokerka kamniške ekipe. »Dejstvo je, da sta najbolj pomembni tekmi v boju za obstanek v ligi šele pred nami. Vse si močno želimo ostati v prvi ligi, zato še toliko bolj nestrpno pričakujemo tekmi proti Ljutomeru in Puconcem. Tekme v prvi ligi so precej kakovostnejše od tistih v drugi, na njih se lahko več naučimo in pridobimo nove izkušnje. Naredile bomo vse, da bomo tudi v prihodnji sezoni igrale med najboljšimi slovenskimi klubi.«

  Tudi Sara Sitar je med tistimi igralkami, ki igra tudi v mladinskem državnem prvenstvu, kjer si s soigralkami želi priti do naslova državnih prvakinj. »Moji načrti v odbojki so pridno trenirati in se še veliko naučiti, na tekmah pa na vsaki tekmi pokazati svoj maksimum. Kam me bo to pripeljalo, bomo še videli,« je osebne načrte razkrila dijakinja četrtega letnika predšolske vzgoje na gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku.

  Pari 7. kroga 1A. DOL za ženske:

  Sobota, 24. november: Calcit Volley II – Formula Formis (ŠD Kamnik, 16.30), Ankaran Hrvatini – Calcit Volley (dvorana OŠ Koper, 19.00), Ljutomer – Luka Koper (ŠD ŠIC Ljutomer, 19.00), Roto-Kema Puconci – SIP Šempeter (Zelena dvorana Puconci, 18.00), nedelja, 25. november: Nova KBM Branik – GEN-I Volley (ŠD Lukna, 19.00).

   

   

  Komentarji