V Kopru resno od prve točke naprej

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo na poti do želenega finala končnice 1A. DOL za ženske morale igrati že v četrtfinalu, kjer se bodo pomerile z Luko Koper. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 23. marca, ob 19. uri v Kopru, povratna pa bo 27. marca ob 17.30 v Kamniku.

  Od zadnje prvenstvene tekme bodo v soboto minili trije tedni, v tem času pa so kamniške odbojkarice odigrale tri pripravljalne tekme. »Mislim, da smo s prikazano igro na prijateljskih tekmah lahko zadovoljni, vendar še nismo v top formi, imamo še veliko rezerv. Sicer pa smo v tem obdobju največjo pozornost namenile svojim pomanjkljivostim in jih skušale čim bolje odpraviti skozi tekme. Trener Gregor Rozman poudarja, da moramo popraviti pristop in dati na vsakem treningu vse od sebe, saj bodo le tako prišli dobri rezultati in boljša igra,« je o obdobju brez uradnih tekem dejala Polona Marušič, ki se je dotaknila tudi rednega dela sezone.

  »V rednem delu smo imeli preveč nihanj, nekatere tekme smo odigrali zelo dobro, druge pa precej pod našo ravnjo. Z malce športne sreče bi si na tekmi proti Mariborčankam lahko zagotovile najmanj drugo mesto po rednem delu prvenstva, vendar smo iz te tekme iztržile le točko. Vendar menim, da ni velike razlike med drugim in tretjim mestom po rednem delu prvenstva, kajti v vsakem primeru nas v polfinalu čaka Nova KBM Branik. Mislim, da nam četrtfinalni tekmi ne bi smeli povzročati veliko težav, kar pa ne pomeni, da podcenjujemo nasprotnice. Na obeh tekmah bomo morale dati vse od sebe, vendar smo že v rednem delu pokazali, da smo precej boljša ekipa,« se je 19-letna Kanalka v dresu Calcit Volleyja nekoliko že dotaknila četrtfinalnega obračuna s Koprčankami in dodala: »Na obeh četrtfinalnih tekmah bomo morale igrati resno od prve točke ter takoj pokazati, kdo je boljša ekipa. V nasprotnem primeru se bodo nasprotnice razigrale, kar bi nam otežilo delo, vemo pa, da se v četrtfinalu in polfinalu končnice ne igra na dve zmagi.«

  Kamničanke pred začetkom državnega prvenstva z obnovljeno in pomlajeno ekipo niso sodile v najožji krog favoritinj, toda v Pokalu Slovenije so premagale tako GEN-I Volley v polfinalu kot v finalu Novo KBM Branik. Nekaj podobnega, le da v obratnem vrstnem redu, bodo skušale ponoviti tudi v končnici državnega prvenstva.

  »Na zaključnem turnirju Pokala Slovenije smo dokazale, da je odbojka ekipni šport, da vedno zmaguje ekipa, ne pa posameznice. Če bomo želele zmagati tudi v boju za naslov državnih prvakinj, bomo morale dati vse od sebe in dihati kot ekipa. Veliko težje je osvojiti naslov državnih prvakinj, saj zahteva tri dobljene tekme, kjer ni dovolj le dnevna forma, kot je to pri pokalu. Letos smo ekipe zelo izenačene, zato pričakujem napete polfinalne in tudi finalne obračune, kjer bodo o zmagovalcu odločale malenkosti,« je odločna Polona Marušič, ki je pred začetkom sezone s sestro dvojčico Špelo, okrepila kamniške vrste.

  »V Kamniku sem zelo zadovoljna, saj se s soigralkami zelo dobro razumemo. Vesela sem, da lahko igram za enega boljših klubov v Sloveniji in mislim, da je bila to prava odločitev. Je pa res, da je včasih zelo naporno usklajevati obveznosti na fakulteti in treninge, saj imamo na Fakulteti za šport veliko obveznih vaj. Vendar mi ni žal za nobeno odločitev, saj uživam v tem, kar delam,« je še dodala igralka, na katero se trener Gregor Rozman vedno lahko zanese.

  V drugem četrtfinalnem obračunu se bosta pomerili ekipi SIP Šempetra in Formule Formisa, neposredno pa sta v polfinale že uvrščeni ekipi GEN-I Volley in Nova KBM Branik.

  Para prvih četrtfinalnih tekem končnice 1A. DOL za ženske

  Sobota, 23. marec: Luka Koper – Calcit Volley (dvorana OŠ Koper, 19.00), Formula Formis – SIP Šempeter (VŠD Hoče, 16.00).