Kamničani končnico državnega prvenstva začenjajo v Kranju

  Po osvojenem tretjem mestu v srednjeevropski ligi odbojkarje Calcit Volleyja v soboto čaka prva tekma četrtfinala končnice 1. DOL za moške. Ker je v letošnji sezoni sistem tekmovanja v končnici spremenjen, saj se bo v njej do finala igralo po pokalnem sistemu, bo že prva tekma v Kranju, ki se bo začela ob 17.30, za Kamničane zelo pomembna. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 23. maja, v športni dvorani Kamnik.

  Redni del prvenstva se za kamniško ekipo ni iztekel ravno po željah. Dolgo so bili na drugem mestu, ki bi jim neposredno prineslo igranje v polfinalu končnice, toda v zadnjem krogu so morali priznati premoč Mariborčanom. To pomeni, da morajo Kamničani igrati že v četrtfinalu končnice, vendar ker se bo do finala igralo po pokalnem sistemu, to niti ne bi smel biti velik manko za varovance Aleša Hribarja.

  »Ne bi se popolnoma strinjal s tem, kajti če se uvrstimo v polfinale končnice, bi morebitni zlati niz igrali v gosteh. Igrati zlati niz doma ali v gosteh je razlika in zagotovo bi ga bilo lažje igrati doma, toda pred tem moramo premagati Kranjčane, kar ne bo ravno preprosto. Očitno se nam podobno kot v Mariboru obeta, da bomo igrali pred polno dvorano, poleg tega gre za končnico, kjer ni več prostora za napake. Kranjčane krasi dober in visok blok, zato bomo morali prikazati raznovrstno igro ter dodati še malo ‘gasa’ na svoj servis,« je o sobotni tekmi v Kranju dejal Jure Lakner, ki je na mestu blokerja zelo dobro nadomestil poškodovanega Miho Bregarja.

  »Med sezono smo imeli veliko težav s poškodbami in tudi tu lahko iščemo razloge za nihanja v svoji igri. Ob tem smo imeli med sezono dolga potovanja, s tem pa tudi pomanjkanje treninga. Po tekmi z Mariborom smo ga sicer imeli dovolj, vendar bi tu izpostavil urnik tekmovanj, ki je bil zame nekoliko zgrešen. Pred in po novem letu smo imeli preveliko število tekem, zdaj pa je bil tako dolg odmor in še dobro, da smo igrali na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Če se nanj ne bi uvrstili, ne vem, kako bi se lahko pripravili na končnico.«

  Na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Pliberku so bili Kamničani tretji. »Kot sem že omenil, nam je bil ta zaključni turnir glede na razpored tekem čez sezono, pisan na kožo. Igrali smo z dvema kakovostnima ekipama. Res je, da smo z ACH Volleyjem spet ostali praznih rok, smo pa toliko boljšo igro prikazali v tekmi za tretje mesto. Waldviertel je kakovostna ekipa, veseli pa me, da smo imeli ves čas pravi pristop, na trenutke smo igrali raznovrstno in nekaj podobnega bomo morali odigrati tudi v soboto v Kranju,« si želi Lakner, ki že komaj, da se končnica začne.

  »Iskreno povedano, komaj čakam na tekmi s Kranjčani. Verjamem, da ju bomo odigrali, kot znamo, nato pa bomo proti Mariborčanom iskali svojo priložnost za uvrstitev v finale. Prepričan sem, da vanj tudi sodimo,« je odločen bloker Calcit Volleyja, ki se je pred nekaj leti eno sezono kalil tudi v vrstah kranjskega prvoligaša.

  V drugi četrtfinalni tekmi se bosta pomerili ekipi Krke in Salonita iz Anhovega, medtem ko sta ACH Volley in Maribor že neposredno uvrščena v polfinale končnice.

  Para prvih četrtfinalnih tekem

  Sobota, 23. marec: Hiša na kolesih – Calcit Volley (ŠD Planina, 17.30), nedelja, 24. marec: Krka – Salonit (ŠD Marof, 19.00).