Po zmagi v Puconcih k vodilnim Ankarančankam

  Odbojkarice druge ženske ekipe so se po sredini zmagi v Puconcih prebile na želeno drugo mesto zelene skupine, toda že v soboto jih čaka najtežje gostovanje omenjene skupine. Pomerile se bodo z ekipo Ankaran Hrvatini, ki ima edina tri zmage v skupini za obstanek, z 18 točkami pa v njej tudi vodi. Toda v prvem delu sezone so jih Kamničanke v gosteh že premagale in nekaj podobnega bodo skušale ponoviti tudi v soboto. Tekma se bo v dvorani OŠ Antona Ukmarja začela ob 19. uri.

  Po nekoliko nesrečnem porazu z ATK Grosupljem, ko so prepričljivo dobile uvodni niz, nato pa nasprotnicam dovolile, da so se razigrale, so Kamničanke nekoliko v strahu odšle na sredino gostovanje v Puconce. Tudi zato, ker so jih Pucončanke v zadnji tekmi rednega dela prvenstva premagale v Kamniku, zaradi tega poraza pa so varovanke Francija Obolnarja v zeleno skupino krenile le s tremi, namesto z devetimi točkami.

  »Zaradi sobotnega poraza proti Grosupeljčankam je bila sredina tekma s psihološkega stališča veliko bolj naporna kot s telesnega. Vendar smo dokazale, da znamo pustiti preteklost za sabo in se zbrano pripraviti na novo tekmo,« je po zmagi v Puconcih dejala Atena Gojak, libero najmlajše ekipe v prvoligaški druščini.

  »Že naš trener je po tekmi dejal, da smo v Puconcih ves čas držale sprejem, in tudi, če smo dobile kakšen as, nas to ni potrlo, pač pa smo igrale naprej. Na tej tekmi je bilo pomembno, da smo ostale zbrane skozi celotno tekmo in nismo popuščale, k temu so pripomogle tudi težke točke, ki smo jih na koncu dobile. Veliko točk smo dobile tudi z dobrim servisom in odločnim napadom,« je pot do zmage opisala Gojakova.

  Sodeč po zdajšnjih izidih v zeleni skupini bo boj za prvi dve mesti v zeleni skupini še zelo hud, saj ste z izjemo Ljutomera vse ekipe zelo izenačene. »Boj za drugo mesto v zeleni skupini bo še naporen, saj imamo vse ekipe pred seboj še veliko število tekem, ki lahko spremenijo trenutno lestvico. To pomeni, da bomo morale biti na treningih prisotne telesno in psihično, na tekmah pa pokazati vse kar znamo in nikakor popustiti do konca tekme,« je odločna dijakinja gimnazije v Kamniku, ki jo v soboto s soigralkami čaka novo gostovanje, tokrat pri vodilnih Ankarančankah.

  »Z Ankarančankami smo se srečevale celotno sezono, kar pomeni, da bo tekma težka, saj se med seboj zelo dobro poznamo. Zaradi tega se bomo morale boriti od začetka do konca, to bo edini ključ, ki nam bo prinesel naš želeni cilj in to je zmaga.«

  Že v petek bo v četrtem krogu zelene skupine na sporedu tekma med Ljutomerom in ATK Grosupljem, na drugi sobotni tekmi pa se bosta v Zrečah pomerila domači Swatycomet in Roto-Kema Puconci.

  Pari 4. kroga zelene skupine 1A. DOL za ženske

  Petek, 22. marec: Ljutomer – ATK Grosuplje (ŠD ŠIC Ljutomer, 19.00), sobota, 23. marec: Ankaran Hrvatini – Calcit Volley II (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00), Swatycomet Zreče – Roto-Kema Puconci (ŠD Zreče, 19.00).