Nazaj na zmagovite tirnice

    Odbojkarji Calcit Volleyja so minulo soboto doživeli svoj drugi zaporedni poraz, saj so po vodstvu z 2:0 v nizih proti domači Mladosti v Brčkem osvojili le točko. Z njo so trenutno na tretjem mestu srednjeevropske lige, v kateri bodo v soboto, ob 20. uri, gostili SK Zadrugo Aich/Dob, ki je, tako kot Kamničani, v letošnji sezoni premagala ACH Volley.

    Prav sobotna zmaga proti Ljubljančanom je potrdila, da bodo Dobljani tudi v letošnji sezoni izredno nevaren nasprotnik. V sredo so nekoliko nesrečno izpadli proti zagrebški Mladosti v kvalifikacijah lige prvakov, vendar so z igro spet opozorili nase. »Občutek imam, da Dob iz tekme v tekmo dviguje svojo formo in kolikor sem v sredo gledal njihov obračun z Zagrebčani, je pred nami nova težka tekma. Predvsem bomo morali paziti, da se ne razigrata njihov sprejemalec Landfahrer in korektor Mlynarčik, ki sta lahko zelo, zelo nevarna. Obema bomo morali posvetiti veliko pozornosti in ju čim prej zaustaviti, kajti drugače lahko zaidemo v težave,« opozarja Klemen Hribar, ki med tednom ni igral na tekmi osmine finala pokala Slovenije, ko so njegovi soigralci brez večjih težav slavili v Šempetru pri Novi Gorici.

    Navkljub tej zmage pa se zdi, da so Kamničani po odličnem začetku sezone v manjši krizi. Zanimivo je, da jim ob domačem porazu proti ekipi Union Raiffeisen Waldviertel nikakor ni stekel blok, a so v Brčkem v tem elementu igre prevladovali, prav tako so bili po statistiki bolšji tudi na sprejemu in v napadu, domov pa so se kljub temu vrnili le s točko. Za Kamničane je bilo tokrat usodno veliko število lastnih napak.

    »Začetek sezone je bil celo nekoliko predober, predvsem prvi dve tekmi, ko smo premagali ACH Volley v gosteh in nato zelo zanesljivo tudi Maribor. Morda je bila to zdaj le manjša kriza in da je zdaj že za nami. Vseeno mislim, da imamo tako kakovostno zasedbo, da bi morali, če bomo igrali, kot znamo, že v soboto prikazati veliko boljšo igro. V tem primeru lahko spet računamo na zmago,« je prepričan odlični libero kamniške ekipe, ki je bila v prejšnjih sezonah navajena, da je bil njihov spored tekem veliko bolj zgoščen.

    »Spored tekem je takšen, kakršen pač je. Prejšnja leta smo bili navajeni tudi treh tekem v enem tednu, letos jih je na začetku sezone veliko manj, zato pa imamo več časa za trening, tako da lahko popravimo določene napake. Ampak tako ali tako je pred nami spet ritem sobota – sreda, ko bo tekem več kot dovolj, prav vse pa bodo zelo pomembne. Kmalu se bo začel tudi pokal Challenge, že v soboto pa se bomo skušali vrniti v zmagovalne tirnice,« obljublja Klemen Hribar, zaščitni znak Calcit Volleyja.