V Kamnik prihajajo polfinalistke pokala CEV

  Odbojkarice Calcit Volleyja v rednem delu srednjeevropske lige čaka le še ena tekma. V sredo, 9. februarja, bodo v svoji dvorani, ob 20. uri, gostile zagrebško Mladost. Kamničanke so si nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki bo 23. in 24. februarja na Dunaju, že zagotovile, Zagrebčanke, ki so se v pokalu CEV uvrstile v polfinale, še ne.

  V soboto so Kamničanke brez večjih težav zabeležile novo zmago, ki je bila še toliko slajša, ker so premagale SIP Šempeter, ki jih je v letošnjem državnem prvenstvu, do zdaj edini premagal. Nekaj več težav so imele le v prvem nizu, ko so že vodile z 19:11, a so Šempetranke z delnim izidom 10:2 izid na 21. točki izenačile, v končnici pa dvomov o zmagovalkah le ni bilo.

  »V tem obdobju igre smo naredili nekaj lastnih napak, padli smo na sprejemu in nikakor nam ni uspelo zaključiti svojega napada. Toda na koncu so se zadeve postavile na svoje mesto in navkljub temu smo tekmo bolj ali manj mirno pripeljali do konca,« je sobotno tekmo komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki je bil zadovoljen tudi s tem, da se Naja Boisa in Mija Šiftar, ki sta bili nekaj časa poškodovani, počasi vračata v tekmovalno formo.

  »Mlajšim igralkam se po daljši odsotnosti ni ravno lahko vrniti na igrišče. Videli smo, da je bila pri obeh prisotna manjša nervoza, ampak zato takšne tekme so, kajti le tako se bosta lahko vrnili v formo. Veseli me, da smo končno bolj ali manj v polni zasedbi, da lahko normalno treniramo in dvigujemo svojo raven igre, to pa se mora poznati tudi na tekmah.«

  Popolnoma drugačna tekma kot v soboto Kamničanke čaka v sredo, kajti Mladost Zagreb je prejšnji teden pripravila eno največjih presenečenj v letošnji sezoni evropskih pokalov. V četrtfinalu je po zmagi v Lodžu s 3:2 doma v rednem delu sicer proti ekipi LKS Commercecon izgubila z 2:3, toda v zlatem nizu je bila s 15:11 boljša od poljske ekipe, s katero so lani kamniške odbojkarice igrale v kvalifikacijah lige prvakinj.

  »Za Mladost vemo, da gre za zelo dobro ekipo in da njeno mesto na lestvici srednjeevropske lige ne odraža njene prave kakovosti. Premagati Lodž v gosteh in nato doma dobiti še zlati niz ter se uvrstiti v polfinale pokala CEV, je velika zadeva. Hkrati sem vesel zanje, kajti na ta način se dviguje tudi raven srednjeevropske lige. Imeti nekoga, ki bo igral v polfinalu pokala CEV, je odlično in to je za samo tekmovanje samo dobro. Sredina tekma bo zagotovo zelo težka. Čeprav smo si prvo mesto po rednem delu tekmovanja že zagotovili, bomo skušali to tekmo odigrati po najboljših močeh, brez kakršnikoli računice in upam, da bomo lahko igrali v polni zasedbi in da bodo gledalci uživali v dobri igri,« je pred sredino tekmo z Zagrebčankami dejal Rozman.

  Trenutno so si mesto na zaključnem turnirju ob Kamničankah že zagotovili ekipi Vasasa iz Budimpešti, ki bo drugi po rednem delu tekmovanja ter domačin turnirja, Post Schwechat. O četrtem udeležencu bodo neposredno odločale tudi aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje, kajti v primeru njihove zmage in zmage Nove KBM Branika nad Vasasem, tudi ta tekma bo na sporedu v sredo, bi na Dunaju zaigrale tudi mariborske odbojkarice.

  »Na to se ne oziramo: ‘Pomagati’ Mariborčankam ali ‘pomagati’ Zagrebčankam so špekulacije. Na ta način sploh ne razmišljam, v tekmo bomo šli z željo, da redni del srednjeevropske lige končamo brez poraza. Tekmo bomo skušali odigrati čim bolje, kaj bo to na koncu pomenilo, pa bomo videli. Zagotovim lahko, da tudi igralke razmišljajo enako, kajti le na ta način lahko pridemo do želene forme in si še dvignemo samozavest,« je še dejal trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  V Zagrebu so na prvi medsebojni tekmi s 3:2 zmagale Kamničanke.