V Bratislavi zmaga s 3:2 morda ne bo dovolj

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v nedeljo v petih dneh še tretjič zmagali s 3:2, toda v sredo, 9. februarja, bodo morali ob 16. uri, v glavnem mestu Slovaške, VKP Bratislavo premagati s 3:0 ali 3:1, da se bodo zanesljivo uvrstili na zaključni turnir srednjeevropske lige. V primeru zmage s 3:2 ali poraza pa bi bila njihova usoda v rokah Merkur Maribora.

  Varovanci Matije Pleška, ki so v prejšnjo sredo v srednjeevropski ligi v Zwettlu premagali Union Raiffeisen Waldviertel s 3:2, nato pa v soboto še SK Zadrugo Aich/Dob v Pliberku – z obema zmagama so v srednjeevropski ligi ohranili minimalno prednost zagrebško Mladostjo -, so v nedeljo v prvi tekmi zadnje tretjine rednega dela državnega prvenstva v petem nizu zlomili še odpor Panvite Pomgrada. Kamniška igra morda ni bila najboljša, manjkalo jim je svežine, pa tudi v bloku niso bili ravno prepričljivi, prav tako tudi ne v napadu. Toda z borbeno in nepopustljivo igro so premagali Sobočane in ostali v boju za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

  »Tudi po nedeljski tekmi ni bilo prav veliko počitka, saj moramo misliti na prihodnje tekme. Že v ponedeljek smo imeli trening, resda v lažji obliki, pa tudi fitnes, trening nas čaka še danes, v sredo pa neposredno potujemo na tekmo, jo odigramo in gremo domov, kajti v soboto nas čakajo že Črnuče v domačem prvenstvu,« je o aktualnem programu kamniških odbojkarjev dejal njihov trener Matija Pleško.

  V Bratislavi bodo Kamničani odločilno tekmo za uvrstitev na zaključni turnir igrali že ob 16. uri. Vendar se s tem Pleško in njegovi varovanci ne obremenjujejo. Bolj pomembno je, da so v nedeljo že bili v polni zasedbi, od četverice, ki je ni bilo v Pliberku, je zaigral le Diko Purić, preostali trije, Mitja Gasparini, Timotej Gal Kos in Martin Kosmina bodo, če bo potrebno, lahko igrali že v Bratislavi.

  »Kdaj bo tekma, je še najmanj pomembno. Morali bomo biti čim bolj pripravljeni za igro. Kar pa se igralcev, ki so se vrnili iz karantene tiče, sem močno upal, da jim v nedeljo ne bo treba igrati, saj so na tekmo prišli brez treninga, ampak na koncu je Purić vseeno dobil priložnost. Do Bratislave bomo imeli vsaj dva skupna treninga in da, seveda, upam, da bodo vsi na voljo.«

  Čeprav bodo kamniški odbojkarji odločilno tekmo za uvrstitev na zaključni turnir igrali proti ekipi, ki je do zdaj na petnajstih tekmah zmagala le enkrat, jo Pleško jemlje zelo resno. Tudi zato, ker jim v Pliberku, kjer bo 19. in 20. februarja na sporedu zaključni turnir, zanesljivo vodi le zmaga s 3:0 ali 3:1. Če v Bratislavi ne osvojijo vseh treh točk, bi se v primeru sobotne zmage nad Mariborčani na zaključni turnir uvrstila Mladost.

  »Čeprav je to, da igramo proti zadnjeuvrščeni ekipi lige, videti, kot da nas čaka lahka naloga, bo to daleč od tega. V zadnjem času se nam je veliko dogajalo, bilo je veliko odsotnih igralcev, na treningih smo jih imeli le osem ali devet, kar pomeni, da nismo imeli normalnega procesa. Ob tem smo v zadnjih treh tekmah igral po pet nizov, naredili smo tudi kar nekaj kilometrov, še nekaj nas jih čaka, tako da … Najprej bomo morali zdržati psihološko, kajti Bratislava bo lahko igrala popolnoma neobremenjeno, na drugi strani mi moramo zmagati. Vendar zaupam svojim igralcem in verjamem, da bomo prihodnji konec tedna igral na zaključnem turnirju v Pliberku,« je pred sredino tekmo v Bratislavi še dejal Pleško.

  V začetku leta so odbojkarji Calcit Volleyja v  svoji dvorani slovaško ekipo premagali s 3:0.