V Kamnik prihajajo državne prvakinje iz dežele svetovnih prvakinj

  Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj po zmagi v zlatem nizu premagale zagrebško Mladost, bodo v četrtek ob 20.30 v drugem krogu kvalifikacij gostile beograjsko Crveno zvezdo. Povratna tekma bo že v torek, 8. novembra, ob 20. uri, v Beogradu. V vlogi favoritinj so srbske državne prvakinje.

  Minuli konec tedna so tako Kamničanke kot Beograjčanke v svojih domačih prvenstvih zabeležile novi zmagi. Kamničanke že peto iz petih tekem, Beograjčanke tretjo iz treh, obe ekipi pa sta še brez izgubljenega niza. Zato pa so imele odbojkarice Crvene zvezde veliko lažje delo na poti do drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj od slovenskih državnih prvakinj. Na obeh tekmah so spet brez izgubljenega niza premagale finsko ekipo Pölkky Kuusamo, varovanke Gregorja Rozmana pa so po slabi igri in porazu z 0:3 doma premagale Mladost iz Zagreba s 3:0, nato pa so bile boljše še v zlatem nizu.

  »V soboto smo z nekaj nihanj v svoji igri premagali GEN-I Volley, da pa imamo nihanja, je popolnoma normalno, kajti v ekipi imamo dve najstnici, ki prvič igrata na tej ravni, tako kot tudi Katja Banko, zato so to normalne zadeve v procesu razvoja teh igralk. Vedeli smo, da se bomo morali proti Novogoričankam maksimalno potruditi, ob tem imamo zaradi nekaterih poškodb še težave znotraj ekipe in tudi s tega vidika smo skušali določene igralke čim bolj spočiti. V svoji nameri smo uspeli,« se je sobotne tekme z novogoriško ekipo dotaknil Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki je s Simonom Krakarjem, svojim pomočnikom, veliko pozornosti namenil tudi Crveni zvezdi. Zaveda se, da bo šlo za dve težji tekmi kot proti Zagrebčankam. Ne smemo namreč pozabiti, da je Crvena zvezda državni prvak v državi, ki je osvojila naslov svetovnih prvakinj.

  »Crvena zvezda je popolnoma drugačna ekipa od Mladosti. V ekipi imajo dve izkušeni igralki, Ano Živojinović in Adelo Helić, ki sta premnoge sezone igrali v najmočnejših ligah v Evropi. Na mestu podajalke imajo Aleksandro Ćirović, ki je že igrala tudi za srbsko reprezentanco, imajo dve izenačeni srednji blokerki, Božico Marković in Isidoro Rodić, zelo dobro drugo sprejemalko, Jeleno Stojić ter na liberu Sanjo Đurđević, tako da gre za resnično popolno ekipo. Če jim bomo želeli biti enakovredni že v prvi tekmi, bomo morali prikazati letos svojo najboljšo igro. Bo pa za nas vse skupaj še težje, ker bo prva tekma doma, povratna pa bo v Beogradu, kjer se bo vse skupaj tudi odločalo. Vemo pa, kako je igrati v deželi svetovnih prvakinj. Zagotovo nam ne bo lahko, vendar se ne bomo predali, na Beograjčanke se bomo dobro pripravili, videli pa bomo, kako se bo vse skupaj končalo,« je udarno postavo kamniških nasprotnic predstavil Rozman.

  »Naša priložnost za napredovanje leži le v ekipnem pristopu k tekmi, v večji želji, borbenosti in nepopustljivosti, to, kar nas je krasilo na povratni tekmi z Mladostjo. To je edina pot, lahko bi rekel, tudi edina naša prednost, ki jo v tem trenutku vidim, kajti če bomo iskali posamično kakovost, kje smo morda boljši v določenih elementih igre, se nam ne piše dobro. Morali bomo odigrati kolektivno igro, z mislijo iti na vsako žogo maksimalno, izkoristiti vsako ponujeno priložnost in samo na ta način bomo lahko z Beograjčankami igrali enakovredno,« je prepričan Rozman.

  Za kamniško ekipo bi bilo idealno, če bi na povratno tekmo prišla z zmago s 3:0 ali 3:1, morda tudi s 3:2, vsak drug izid bi predstavljal veliko prednost za Crveno zvezdo.

  V drugi tekmi drugega kroga kvalifikacij je Vasas iz Budimpešte v gosteh premagal Tenerife s 3:0 (19, 13, 24) in se je z eno nogo že uvrstil v ligo prvakinj. Madžarke na povratni tekmi, ki bo prihodnjo sredo v Budimpešti, potrebujejo le še dva niza. Poražena ekipa iz tega para bo v tretjem krogu igrala s poraženo ekipo iz para Calcit Volley – Crvena zvezda za še zadnje, tretje prosto mesto iz kvalifikacij.