Dobljani do prve zmage v Mevzi

  Odbojkarji SK Zadruge Aich/Doba so v prvi tekmi drugega kroga srednjeevropske lige turnirja v Kamniku premagali Mladost Ribolo iz Kaštele s 3:0 (24, 16, 20). V četrtek, ob 15. uri, bo ekipa iz Doba igrala s Spartakom iz Myjave.

  Mladost Ribola – SK Zadruga Aich/Dob   0:3 (-24, -16, -20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 20, sodnika: Milojević (Slo), Tillmann (Mad).

  Mladost Ribola: Daca 3, Barać 1, Mustapić, Strugar 3, Kulušić 5, Cvijović 3, Aganović (L), Mehić 9, Stojić, Jurić 4, Jureta 6, Jurković (L). Trener: Ivan Rančić.

  SK Zadruga Aich/Dob: Rainer, Pitakoudi 11s, Kopschar 11, Steiner (L), Bakiri 14, Aspiotis, Kratz, Kaibald 5, Szabo, Ščerbakov 4, Kitzinger, Madjunkov 10. Trener: Zoran Kedačič.

  V srečanju dveh ekip, ki sta prvi dan kamniškega turnirja izgubili, so bili boljši odbojkarji iz Doba, ki so nekaj težav imeli le v prvem nizu, v nadaljevanju pa so, navkljub velikemu številu lastnih napak, premagali ekipo iz Kaštele. Dobljani so igrali brez svojega najboljšega igralca, grškega korektorja Anastasiosa Aspiotisa, prav tako ni igral njihov prvi bloker Alpar Szabo.

  V uvodnem nizu je dolgo bolje kazalo hrvaškim odbojkarjem, ki so po napaki Dobljanov povedli s 16:12, z delnim izidom 5:0 pa so do vodstva prišli varovanci Zorana Kedačiča. V izenačenem nadaljevanju so prvi do zaključne žoge prišli Dobljani, drugo je nato z blokom izkoristil Lampros Pitakoudis.

  Na servis Arwina Kopscharja je SK Zadruga v drugem nizu dosegla šest zaporednih točk za vodstvo z 12:6, visoke prednosti pa ni več izpustila iz rok. Tretji niz je bil praktično odločen že ob samem začetku, ko je bilo po dveh zaporednih blokih Kopscharja 7:1 za avstrijske državne prvake. Hrvati so se jim nekajkrat sicer približali na tri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 20:23, tekmo pa je odločil Pitakoudis.