Spartak Myjava prvi dan edini s polnim izkupičkom

  V drugi tekmi prvega dne turnirja srednjeevropske lige v Kamniku so odbojkarji Spartaka Myjave premagali Mladost Ribolo s 3:1 (23, 18, -21, 17). Drugi dan kamniškega turnirja se bosta ob 15. uri pomerili ekipi SK Zadruga Aich/Dob in Spartak Myjava, ob 17.30 pa bo domači Calcit Volley igral z odbojkarji iz Kaštele.

  Mladost Ribola – Spartak Myjava  1:3 (-23, -18, 21, -17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 20, sodnika: Tillmann (Madžarska), Milojević (Slovenija).

  Mladost Ribola: Daca 10, Barać 5, Mustapić, Strugar, Kulušić 13, Cvijović 3, Ganović (L), Mehić, Stojić, Jurić 8, Jureta 3, Jurković (L). Trener: Ivan Rančić.

  Spartak Myjava: Pollak, Watzka 4, Šima (L), Viskup 16, Zeman 14, Konc 13, Kubovčiak, M. Donets, A. Donets, Ochodnicky (L), Valo 3, Ryzman 4, Zeman 3. Trener: Vitalij Osipov.

  Odbojkarji iz Kaštele so se po treh letih vrnili v srednjeevropsko ligo, v lanski sezoni pa so Slovaki v 16 tekmah zmagali le štirikrat. Letošnjo so slovaški odbojkarji začeli z zmago, praznih rok pa so ob svoji vrnitvi ostali Hrvati, ki v prvem nizu rešili dve zaključni žogi, v drugem in četrtem pa so bili ves čas v podrejenem položaju. Svoj vtis so popravili z igro v tretjem nizu, čeprav so dosegli več asov od svojih nasprotnikov (9 proti dvema) in bili boljši na sprejemu (59 odstotkov proti 48 odstotkov), medtem ko so bili malenkost slabši v napadu (38-odstotna učinkovitost proti 42-odstotni) in v bloku (devet blokov proti enajstim). Največja razlika med tekmecema je bila v številu lastnih napak, kjer so prednjačili hrvaški odbojkarji. V štirih nizih so jih naredili kar 39, Slovaki pa 14 manj.

  V prvem nizu je Mladost Ribola še vodila s 16:14, z delnim izidom 5:0 pa so do prednosti prišli Slovaki, ki so v končnici niza prišli do dveh zaključnih žog, Tobiaš Viskup, njihova letošnja okrepitev na mestu korektorja, je izkoristil drugo. Drugi niz so bolje začeli slovaški odbojkarji, ki so sredi niza povedli s 13:8, po bloku Dominika Vala je bilo že 18:11. Niz se je končal z enajsto lastno napako Mladosti.

  V začetku tretjega niza je Spartak povedel s 4:2, za preobrat pa je s svojimi servisi in kar štiri asi poskrbel Edin Mehić. Prednosti štirih točk hrvaški odbojkarji niso več izpustili iz rok, za razliko od prvih dveh nizov so občutno zmanjšali število lastnih napak, niz pa je z blokom zaključil Benjamin Daca. Toda v četrtem nizu so na servis Michala Zemana Slovaki pobegnili za šest točk (7:1), po bloku Michala Zemana že za deset (16:6). S tem je bila tekma, ki jo je končal Dominik Valo, tudi odločena.