V Italiji remi in poraz

  Odbojkarice Calcit Volleyja, ki bodo tudi v novi sezoni branile naslov državnih prvakinj, ob tem pa tudi pokalnega, so svoji prvi pripravljalni tekmi imele v Latisani in Lignano Sabiadoru, kjer so se v ponedeljek in torek pomerile z italijanskim A-2 ligašem Talmassonsom. V prvi tekmi je bil izid neodločen, 2:2 (-17, -22, 18, 12), v drugi pa 4:0 (18, 23, 19, 15) za Italijanke.

  Calcitovke so šele od sredine prejšnjega tedna v polni zasedbi, zato v tem obdobju niso igrale uradnih pripravljalnih tekem. Njihove prve nasprotnice v letošnji sezoni je bila italijanska ekipa Talmassons, ki igra v A-2 ligi in je bila zagotovo več kot primeren nasprotnik za najboljšo slovensko žensko odbojkarsko ekipo.

  Varovanke Gregorja Rozmana so boljšo igro prikazale v prvi tekmi, ki se je igrala v Latisani. Po boljšem začetku Italijank so v tretjem in četrtem nizu vajeti igre vzele v svoje roke in oba niza zanesljivo dobile. V napadu se je v kamniški ekipi najbolj izkazala Neneh Sillah, ki je dosegla 15 točk, točke za Calcit Volley pa so ob njej dosegle še Anđelka Radišković 9, Ana Marija Vovk 8, Mila Đorđević 5, Sara Hutinski 6, Naja Boisa 2, Klara Kregar 3, Lucille Charuk 6, Adriana Vukojević 1, Maša Pucelj 3 in  Neja Čižman 2. V ekipi sta bili še prosta igralka Katja Banko in Ula Gorjup. Calcitovke so na tej tekmi dosegle deset asov, imele šest blokov, 34-odstotno uspešnost v napadu.

  Dan pozneje, v Lignano Sabiadoru, so kamniške odbojkarice prikazale slabšo igro. Še najbližje so bile domačinkam v drugem nizu. V primerjavi s ponedeljkovo tekmo so bile slabše na sprejemu, saj so Italijanke dosegle kar 14 asov, z blokom pa so Calcitovke zaustavile kar šestnajstkrat. Na drugi strani so Calcitovke dosegle le pet točk iz začetnega udarca in imele šest blokov. V drugi tekmi so točke za Calcit Volley dosegle: Radišković 6, Vovk 5, Đorđević 2, Hutinski 3, Boisa 2, Charuk 6, Sillah 14, Vukojević 1, Pucelj 10, Čižman 1. Igrale so še Kregar, Banko in Gorjup.

  »Res je, da so bile to naše prve tekme v sezoni in da bi o kakšni uigranosti težko govorili, ampak to ne more biti opravičilo, da v drugi tekmi v primerjavi s prvo nismo zmanjšali števila lastnih napak, tako kot tudi ne nekaterih zadev, o katerih smo govorili. Dobro, igrali smo tudi z drugačno žogo, kot treniramo in bili smo prvič v tej zasedbi na igrišču, vseeno pa smo imeli preveč težav sami s sabo. Ampak bile so situacije, ki bi jih morali bolje izvajati, pa jih nismo. To pa ni dobro in vidimo, da nas čaka še veliko dela, ni pa razloga za kakršnokoli paniko. Preprosto bomo morali v dvorani še več delati. Če na nasprotnikov servis ne vzpostaviš neke konstante, je težko igrati,« je gostovanje v Italiji komentiral Gregor Rozman.

  Že konec tedna kamniško ekipo čaka turnir v Brnu, kjer bodo igrale od petka do nedelje. Ob domači ekipi Kralovo Pole, s katero bodo Calcitovke igrale v soboto, bodo njihovi nasprotniki še Ostrava (petek) in UTE Budimpešta (nedelja).