V Brnu naredile korak naprej

  Odbojkarice Calcit Volleyja so ta konec tedna nastopile na turnirju v Brnu. V petek so v prvi tekmi turnirja s 3:1 (15, -23, 23, 17) premagale Ostravo, v soboto so bile s 3:0 (18, 14, 14) boljše od domače ekipe Kralovo Pole Brno, zadnji dan turnirja pa so izgubile proti UTE Budimpešti z 1:3 (-25, -22, 23, -21). Ob 75. obletnici OK Kamnik bodo v petek, ob 16. uri igrale s Talmassonsom, s katerim se bodo pomerile še v soboto.

  Calcitovke so na Moravskem v treh tekmah prikazale dobro odbojko, čeprav izid na nobeni tekmi ni bil v ospredju. V prvi tekmi turnirja so po gladko dobljenem uvodnem nizu v drugi polovici drugega niza nekoliko popustile, kar je Ostrava izkoristila, zato pa je bilo nadaljevanje tekme spet v znamenju aktualnih slovenskih državnih prvakinj. S 23 točkami se je izkazala Neneh Sillah, s petimi bloki pa Lucille Charuk.

  Še bolj prepričljivo je kamniška zasedba dobila dvoboj z domačo ekipo, ki je bila ves čas v podrejenem položaju. Najbolj učinkovita igralka tekme je bila Maša Pucelj s 17 točkami, v bloku sta se s tremi bloki izkazali Anđelka Radišković in Mila Đorđević. Organizatorica igre kamniške ekipe je ob tem dosegla še tri ase in bila štirikrat uspešna v napadu. Đorđevićeva je zadnji dan turnirja proti Budimpeštankam dosegla celo trinajst točk, ob treh asih in dveh blokih, je v napadu dosegla kar osem točk, s 13 točkami se je lahko pohvalila tudi Naja Boisa, še dve več pa je prispevala Klara Kregar, ki je bila s štirimi bloki najboljša blokerka Calcit Volleyja.

  »Igralkam želimo vcepiti v glavo, da je vsaka tekma pomembna in da je vsako treba dobiti. To je tudi edini pravi pristop, smo se pa že pred turnirjem dogovorili, da bomo zadnjo tekmo igrali ves čas v isti zasedbi. Na to smo bili pripravljeni in tudi samo tekmo smo odigrali dobro. Bilo je veliko dobrih stvari, nekaj tudi takšnih, ki jih bo treba popraviti in to nas čaka v prihodnjih dneh,« je o zadnji tekmi turnirja dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki je bil s celotnim turnirjem vseeno zadovoljen.

  »Celotni turnir je pokazal, da smo naredili korak naprej, kar je najbolj pomembno, da smo igrali bolj zrelo in organizirano odbojko kot pred tednom dni v Italiji. Veseli pa me, da držimo ekipni duh, da je vzdušje v ekipi zelo dobro in samo želim si lahko, da bo tako tudi do konca sezone. Konec tedna nas čakata še dve Talmassonsom. Na teh dveh tekmah bomo tudi prvič igrali z Mikasa žogo, bosta pa tudi tekmi, ko bomo videli, kjer smo pred samim začetkom prvenstva, zelo kmalu pa nas čaka prva tekma kvalifikacij lige prvakinj,« je pred vrnitvijo domov še dejal Rozman.

  Tekme Calcit Volleyja v Brnu

  Calcit Volley – Ostrava 3:1 (15, -23, 23, 17) – točke za Calcit Volley: Andjelka Radiškovi 8, Ana Marija Vovk 4, Mila Đorđević 4, Sara Hutinski 8, Klara Kregar 1, Lucille Charuk 10, Fatoumatta Sillah 23, Maša Pucelj 8, Neja Čižman 2. Igrale so še libero Katja Banko, Ula Gorjup, Naja Boisa in Adriana Vukojević.

  Calcit Volley – Kralovo Pole Brno 3:0 (18, 14, 14) – točke za Calcit Volley: Radišković 10, Đorđević 10, Hutinski 8, Boisa 1, Kregar 2, Charuk 5, Sillah 5, Vukojević 2, Pucelj 17, Čižman 1.

  Calcit Volley – UTE Budimpešta  1:3 (-25, -22, 23, -21) – točke za Calcit Volley: Vovk 15, Đorđević 13, Hutinski 11, Boisa 13, Kregar 15, Vukojević 4.