Iz Maribora z novimi odgovori

    Odbojkarji Calcit Volleyja so v petek in soboto nastopili na 34. Skerbinjekovem memorialu v Mariboru. Domov so se vrnili s tretjim mestom, saj so v petek izgubili z ACH Volleyjem z 0:3, v soboto pa so v tekmi za tretje mesto s 3:0 premagali domači Merkur Maribor. Prvo mesto je osvojil ACH Volley, ki je bil v finalu s 3:1 boljši od švicarske ekipe Biogas Volley Näfels.

    Calcitovci so v Mariboru igrali brez Nika Mujanovića in Dina Vinkoviča, ki sta na evropskem prvenstvu do 20 let, ki poteka v Italiji – v prvem krogu ob porazu proti Italijanom je bil Mujanović s 13 točkami najbolj učinkovit igralec slovenske reprezentance, Vinkovič je dosegel štiri točke -, zato pa je prvič po vrnitvi s članskega svetovnega prvenstva zaigral Jan Klobučar. V petek so Calcitovci v prvi tekmi turnirja morali priznati premoč aktualnih državnih in pokalnih prvakov Slovenije, ki so zasluženo zmagali. Calcitovci so imeli preveč težav na servisu, premalo učinkoviti so bili tudi v napadu. Točke so dosegli: Jan Klobučar 7, Miloš Arsenoski 1, Jure Okroglič 7, Luis Sosa 18, Daniel Aponza 9, Uroš Pavlović 4. Igrali soše Uroš Planinšič, Luka Lazar, Alan Košenina in Parsa Heidari.

    V tekmi za tretje mesto so nato varovanci Matije Pleška proti oslabljenim Mariborčanom, ki so v petek z 1:3 izgubili proti Näfelsu, prišli do zmage s 3:0 (17, 15, 18). Točke so dosegli: Luka Lazar 5, Hamish Hazelden 6 Klobučar 8, Arsenoski 1, Okroglič 5, Sosa 13, Aponza 8, Pavlović 6. Igrali so še Planinšič, Heidari in Košenina. Bolj napeta je bila tekma za prvo mesto, ki je pripadla Ljubljančanom.

    »Videl sem določene nove stvari, vendar me ni nič pretirano presenetilo. Kot sem že večkrat dejal, se bo pravo razmerje moči videlo šele po prvem delu prvenstva. V petek smo zelo slabo izvajali začetne udarce, naredili smo ogromno število lastnih napak, ob tem dosegli le en as, kar je za ekipo, kot je ACH, premalo. Če bi drugi niz obrnili v našo korist, bi se tekma morda vseeno drugače obrnila. Za sobotno tekmo pa bi rekel, da se je poznalo, da je bil Maribor brez štirih igralcev standardne šesterke, smo pa vseeno morali tekmo odigrati resno. Preizkusili smo tudi nekatere taktične zamisli, v kar smo bili ob odsotnosti Vinkoviča in Mujanovića tudi prisiljeni,« je po turnirju v Mariboru dejal Matija Pleško, trener kamniških odbojkarjev.

    V sredo bodo Calcitovci igrali z zagrebško Mladostjo, v soboto in nedeljo pa bodo igrali na turnirju v Kranju, kjer se bodo ob domači Hiši na kolesih Triglavu pomerili še z ekipama VBK Wörther-See-Löwen (Avstrija) in Mav Elöre SC Foxconn (Madžarska).