V Groningen po še deseti zaporedni zmagi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Salonit Anhovo s 3:0 (21, 23, 22). V sredo, 16. novembra, bodo Kamničani v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV, ob 20. uri, gostovali v Groningenu, v domačem prvenstvu pa bodo prihodnjo soboto spet igrali v gosteh. Njihov nasprotnik v Kranju bo ob 17.30 Hiša na kolesih Triglav.

  Salonit Anhovo – Calcit Volley 0:3 (-21, -23, -22)

  Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Milojević, Jovanović.

  Salonit Anhovo: Kodrič 6, Stojanovič, Šarić (L), Hesselholt 1, Karnel, Jeklin, Godnič 1, Kavčič 1, Maretič 5, Bojić 13, G. Okroglič (L), Kovačič, Vrtovec 19. Trener: Rade Dačović.

  Calcit Volley: Planinšič 1, Mujanović 1, Vinkovič 2, Lazar, Okorn, Klobučar 8, Košenina (L), Arsenoski, J. Okroglič 5, Sosa Sierra 4, Frece, Mitrašinović 13, Aponza 6, Pavlovič 7. Trener: Matija Pleško.

  Kamničani so po porazu proti ACH Volleyju v tretjem krogu Sportklub prve odbojkarske lige zabeležili devet zaporednih zmag, tri v domačem prvenstvu, tri v srednjeevropski ligi in tri v pokalu CEV. V precej težjem položaju so bili domači odbojkarji, ki so v domačem prvenstvu do zdaj zmagali le enkrat, na eni zmagi pa so ostali tudi po tekmi s Calcit Volleyjem, ki je samo potrdil, da je v dobri formi. Za kamniško ekipo je prvič tekmo začel hrvaški korektor Tomislav Mitrašinović, ki je bil na koncu tudi njen najbolj učinkovit igralec.

  Čeprav so z blokom Uroša Pavlovića gostje v prvem nizu povedli s 3:0, so Kanalci na tretji točki izid izenačili, z asom J. Kavčiča pa so sredi niza pobegnili za dve točki (14:12). Prav Mitrašinović je izid na 15. točki izenačil, z njegovo novo točko v napadu pa so Kamničani še drugič v uvodnem nizu pobegnili za tri točke (19:16). Tokrat se kanalskim odbojkarjem na manj kot dve točki zaostanka ni več uspelo približati, niz pa se je končal že z njihovo dvanajsto lastno napako.

  V drugem nizu so Kamničani po začetnem zaostanku z 1:3 na servis Uroša Pavloviča dosegli kar sedem zaporednih točk, zadnjo z asom prav kamniški bloker. Ko je bil v nadaljevanju niza v napadu uspešen še Jan Klobučar, je bilo že 12:5 za Calcit Volley. Vendar niz še zdaleč ni bil odločen, v domači ekipi se je razigral Matic Vrtovec, ob njem še Slobodan Bojić. Pred vstopom v končnico niza je Vrtovec svojo ekipo približal na točko zaostanka (20:21), do preobrata pa vseeno ni prišlo. Podobno kot v končnici prvega niza, so tudi v drugem Kanalci v zaključku naredili preveč lastnih napak, tako da so Kamničani izkoristili svojo drugo zaključno žogo.

  Tudi v tretjem nizu se je vse bolj ali manj odločalo v sami končnici. Nobena ekipa do 20. točke, ko je bil izid zadnjič izenačen, ni priigrala več kot dveh točk prednosti, več zbranosti pa je bilo spet na strani gostujoče ekipe. Po točki Daniela Aponze in še eni od lastnih napak domače ekipe so Kamničani povedli z 22:20, Dino Vinkovič, ki je v igro vstopil pri vodstvu Calcit Volleyja z 10:8, je poskrbel za prvo zaključno žogo svoje ekipe, ki jo je z asom potrdil Nik Mujanović, ki je v igro vstopil pri kamniškem vodstvu z 20:19.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Čeprav so domačini naredili veliko lastnih napak, so bili ves čas blizu. Zavedali smo se, da tekma ne bo lahka, kar se je tudi potrdilo. Bolj kot z našo igro sem zadovoljen z rezultatom, predvsem zato, ker smo jo dobili brez izgubljenega niza. Veseli me, da je Mitrašinović dobro izkoristil svojo priložnost in dokazal, da nanj lahko resno računamo. Z njim smo dobili še dodatno moč v svoji ekipi, nisem pa bil zadovoljen, da je bil v domači ekipi Matic Vrtovec, za katerega smo vedeli, da je njen najnevarnejši posameznik, v napadu kar 68-odstoten.«