Tudi s Hoč s polnim izkupičkom

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale domači Formis s 3:0 (21, 15, 25). V torek, 15. novembra, bodo Kamničanke v prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij lige prvakinj gostile špansko ekipo Tenerife. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Formis – Calcit Vollley 0:3 (-21, -15, -25)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 100, sodnika: Gujtman, Mesarič.

  Formis: Vodušek, Škoflek (L), Cvetko 3, Šteharnik 5, Zupan (L), Godec 15, Uršič 4, Grubišič Čabo 9, Milošič, Divjak 2, Klavžar, Halužan Sagadin 2, Bračič 4, Babič. Trener: Miloš Milić.

  Calcit Volley: Gorjup 2, Radišković, Vovk 9, Đorđević 2, Hutinski 12, Boisa 6, Kregar 8, Charuk, Pucelj 5, Čižman 6, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  Čeprav se je ekipa iz Hoč v letošnji sezoni spet vrnila med najboljše slovenske klube, je s Kamničankami igrala že lani v četrtfinalu končnice. Obe tekmi so dobile varovanke Gregorja Rozmana, ki so v dozdajšnjih šestih odigranih krogih izgubile le en niz, minulo soboto proti Novi KBM Branik, Formis pa je po treh zaporednih zmagah trikrat zapored izgubil.

  V torek varovanke Gregorja Rozmana čaka prva od dveh odločilnih tekem za tretjo uvrstitev Calcit Volleyja v ligo prvakinj. Doma bodo gostile španskega državnega prvaka Tenerife, zato je njihov trener tekmo s Hočankami začel v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj je želel odpočiti nekatere od svojih igralk, ki so do zdaj nosile največje breme. Na klopi so tako ostale kapetanka Lucille Charuk, mlada Maša Pucelj in Andjelka Radišković.

  Uvod v prvi niz za Kamničanke ni bil najboljši, saj so domačinke po dveh njihovih lastnih napakah povedle s 5:2. Že na šesti točki je sledilo izenačenje, v naslednjem napadu je bila uspešna Ana Marija Vovk za prvo vodstvo Calcit Volleyja na tekmi. Vendar se Hočanke niso predale in po uspešnem napadu Žane Ivane Halužan Sagadin so še zadnjič pobegnile za dve točki (16:14). Z delnim izidom 4:0 so do novega vodstva prišle gostje, domačinke so z dvema zaporednima blokoma Tinkare Šteharnik še izenačile na 18:18, na servis Mile Đorđević, ki je dosegla tudi dva asa, pa so Kamničanke pobegnile za štiri točke (22:18). Niz je končala Naja Boisa.

  V drugem nizu sta bili ekipi skupaj le do osme točke, ko je Julija Grubišič Čabo še zadnjič izenačila izid (8:8): Po dveh zaporednih točkah Vovkove je bilo 11:8 za kamniške odbojkarice. Nekdanja igralka Formisa, ki je v Kamnik prišla pred štirimi leti, je bila tudi najbolj zaslužna, da so calcitovke prišle do neulovljive prednosti. Izvajala je kar deset zaporednih servisov, na semaforju pa je bilo 21:9 za Calcit Volley. Zadnje tri točke v drugem nizu so gostje dosegle po lastnih napakah hoških odbojkaric.

  Po gladko osvojenem nizu so Kamničanke, na mesto podajalke je vstopila Ula Gorjup, v tretji niz vstopile preveč sproščeno in slabše na sprejemu, kar so Hočanke izkoristile in na servis Žane Godec povedle s 6:2. Ob tem je sama dosegla kar štiri točke, eno tudi z asom. Toda Kamničanke so hitro odgovorile in po dveh zaporednih blokih, na servisu je bila Neja Čižman, z blokoma Sare Hutinski in Vovkove izid na šesti točki izenačile na 6:6, po napaki domačink pa povedle z 8:7. Z novim blokom Hutinski in po napaki domačink je bilo 12:9 za Calcit Volley, a so se hoške odbojkarice na servis Daše Cvetko vrnile v igro. Pri njihovem vodstvu s 16:15 je Rozman vzel polminutni odmor, vendar je Formis po napadu Cvetkove pred vstopom v končnico niza prišel celo do treh točk prednosti (20:17.). Toda z blokom in asom Ule Gorjup, še enim blokom, tokrat Hutinski, sta bili ekipi na 20. točki že skupaj. Za polminutni odmor se je tokrat odločil domači trener Miloš Minić, njegove varovanke pa so tudi prve prišle do zaključne žoge v tretjem nizu. Kamničanke so jo ubranile, nato pa izkoristile svojo tretjo za nove tri točke.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zmagi se ne gleda v zobe. Cilj, da zmagamo brez izgubljenega niza, je bil dosežen, ne smemo pa biti zadovoljni s tem, kako smo danes stopili na igrišče. Predvsem tu govorim o prvem in tretjem nizu, ko nismo bili pravi. Te zadeve moramo razčistiti sami pri sebi, kajti takšne tekme se ne smejo odigrati tako, kot smo jo mi. Tudi na takšnih tekmah moramo dati vse od sebe, tudi igralke, ki na drugih tekmah morda ne igrajo toliko, se morajo zavedati, da igrajo za Calcit Volley. Zato je treba v vsako tekmo vstopiti maksimalno zbrano, ne pa, da se do zadnjega tresemo za rezultat, kot je bilo v tretjem nizu. To moramo popraviti.«